Следвайте ни

БГ лекар в Северен Рейн-Вестфалия за борбата срещу COVID-19 ВИДЕО

viber icon

Вчера България се нареди на второ място в света по починали от COVID-19 на милион население за един ден. В петък пък Германия отчете рекорден брой нови случаи на коронавирус. За немския опит и българската действителност в ефира на NOVA разказва доктор Стоян Монев, който работи на първа линия в интензивно отделение с COVID сектор в общинска болница в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

„ В Германия няма инфекциозни болници по примера на България, Имаме отделни инфекциозни болници към университетските като отделения. При нас болните се лекуват в общите болници, като общината във всеки град е задължена да има определен брой легла в изолирано отделение”, заяви д-р Монев.

По думите му пациентите минават през триаж на входа на болницата, който се извършва от специално обучена медицинска сестра. Тези които могат да изчакат, се определят като „зелени”, биват преглеждани след няколко часа. Личните лекари говорят първо по телефона със своите пациенти и без да издават направление насочват към PCR. Някои от тези медици правят тези тестове на входа на практиките си. „Не е реалистично коронаболните да влизат в лекарските практики”, категоричен е медикът.

„Антигенните тестове се използват широко в Германия, но само като допълнително средство. На входа на болниците правим задължително бърз антигенен тест и PCR тест, преди пациентът да бъде приет в отделението”, заяви д-р Монев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай