Следвайте ни

Българи в Милано след коронавируса: Като военно положение е!

viber icon

Повечето училища и университети, както и Съдебната палата в Милано, са затворени, разказаха наши сънародници в града, предава „Монитор“.  

Италианските власти предупреждават жителите в цялата страна да не посещават личния си лекар при съмнения за опасната зараза, а да повикат бърза помощ, за да може лекарите да ги прегледат, без те да напускат дома си и да влизат в контакт с други хора.

В областите под карантина са затворени всички търговски обекти и учебни заведения, а хората не могат да излизат от дома си. Спрян е и транспортът, а свидетели описват ситуацията като „във военно време“.

Обществото се страхува от мащабите на новия вирус, но и от това, че симптомите трудно биха могли да бъдат разпознати от тези на обикновена настинка.

Българка в Италия съобщи за случай, в който семейство извикало спешна помощ поради високата температура на своето дете, но резултатите отчели, че заразените с коронавирус са родителите.

Хората се опасяват, че лекарите все още не могат да разпознаят категорично симптомите и рисковете на новия вирус. "Страхувам се, не знам как утре ще отида на работа", разказа наша сънародничка в Италия.

Няма болни българи от коронавируса в Ломбардия. 

Според направената от "Монитор" проверка, в най засегнатата от коронавирус в Ломбардия провинция Лоди, живеят с постоянно местожителство 313 българи от общо 28 000 чужденци.

В десетте общини на провинцията, които от 22 са под карантина, живеят и работят седемдесетина наши сънародници.

Говорителят на санитарните власти в Ломбардия заяви, че до момента в Италия не са констатирани случаи на заразени от COVID-19 българи.

В провинция Падуа на областта Венето имат постоянно местожителство 316 българи от 90128 чужденци.

В поставената под карантина община Во' Елганео с 3500 жители живеят и работят 21 наши сънародници.

И там засега няма хоспитализирани българи заради "китайската напаст".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?