Следвайте ни

Ако нямате дом, тръгвайте за Хърватска - продават къщи по 25 ст.

viber icon

Ако нямате дом, но имате желание за промяна и авантюристичен дух, стягайте куфарите и тръгвайте за Хърватска. Тамошният град Леград започна продажбата на къщи и земя за една хърватска куна (0,25 лв.). Целта на начинанието е да се увеличи броят на населението.

В момента в красивото градче живеят едва 2241 души, а цялата страна страда от тежък демографски срив. Затова властите в страната разчитат на чуждестранни работници, особено в сфери като туризма и строителството.

От офертата можете да се възползвате в случай, че сте на под 40 години. Освен това купувачът трябва да остане в Леград 15 години. Срещу това местните власти субсидират закупуването на недвижими имоти в размер до 35 хиляди кърватски куни (9000 лв.) и компенсират разходите за ремонт до 25 хиляди куни (6500 лв.).

Освен къщи общинска собственост, в Леград могат да се закупят строителни обекти за 1 куна.

„Имаме най-ниската безработица в областта, предвид близостта на такива големи градове като Копровница, Лудберг и Прелог. На практика нямаме безработни, затова търсим служители“, обяснява кметът Иван Саболич пред местни медии, пише pochivka.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Синузит имам

01.04.2020 | 09:49

И аз така, но го разбрах, по добре да се правим, че нищо не разбираме, по удобно е...!

Отговори
2 2

Какво значи да нямаш дом , има една бездомници, да иде да си купи

31.03.2020 | 23:24

Да го разрушиш ей така с лека ръка, заради ,, друсането,, на сланини с младеж, иди си купи за 25жст и ти лилафке, че си алчна, няколко да ти купи онзи, алчната от Николово от също и колежките им, отидете там са вашите етноси...!

Отговори
1 3

Не знам

01.04.2020 | 00:56

По-неразбираем коментар не бях чел скоро.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?