Волейболистките на Марица на ски за Живей Активно

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) за пореден път се включи в инициативата Нестеле за Живей Активно! Маричанки участваха днес в пресконференция организирана от Нестле и се качиха на ски в подкрепа на инициативата. На 29 февруари Живей Активно за първи път ще се проведе на зимния курорт Боровец.

Йордан Йовчев, Ивайло Иванов – Играта и шампионките от волейболен клуб Марица показаха своята подкрепа в борбата с ниската физическа активност, като излязоха от обичайните си спортни роли и се качиха на ски в подкрепа на инициативата Нестле за Живей Активно!. Чрез своя пример те призовават хората да се хранят балансирано и да бъдат активни не само на закрито или през топлите дни, но и през зимните месеци от годината.

За първи път тази година, превърналото се вече в национално движение – Нестле за Живей Активно!, ще се проведе и през зимата. На 29 февруари всички, които не са опитвали зимен спорт, ще могат да го направят напълно безплатно в любимия зимен курорт Боровец. Официален партньор на зимното издание е Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.

Всички желаещи да се прекъсне тази тенденция могат да се присъединят към редица именити български спортисти на 29 февруари в Боровец – Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и шампионките от ВК Марица. Инициативата се подкрепя и от Милена Тодорова, Евгени Иванов – Пушката, както и спортист на годината 2019 г. Владимир Илиев.
Сред активностите са ски уроци, сноуборд, пързаляне с шейни, правене на снежни човеци, както и уроци за това как да спортуваме безопасно в планината.

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата в Боровец се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Самоков и БороСпорт.

По материал на Нестле за Живей Активно! 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?