ВК Хебър е за Суперлига с две осмици

Ръководството на ВК Хебър обяви позицията си по дискусията за формата на следващото първенство в Суперлигата. 

Председателят на УС на "тигрите" - Александър Иванов обясни защо в Пазарджик ще подкрепят идеята за редовен шампионат с две осмици.

"Като клуб винаги сме се старали да бъдем иновативни, да бъдем модерни и да предлагаме интересен продукт на нашите фенове.

Първоначалните ни намерения за запазване на 12 отбора в Суперлигата и последващо намаление на 10 отбори също бе аргументирано със западните тенденции.  След задълбочени разговори, кореспонденции и дискусии в последните седмици си даваме сметка, че вълната за промяна във волейбола трябва да бъде подкрепяна, а въвеждането на нов формат ще бъде добра възможност да предложим по-добър цялостен продукт. Хебър винаги се е радвал на сериозната подкрепа на своите фенове, затова считаме, че разширяване на формата и създаване на повече конкуренция ще даде възможност на повече хора да станат свидетели на най-успешния колективен спорт в България.", е мнението на Иванов.

"Въпреки че като клуб наистина бяхме ощетени с прекратяването на първенството, считаме че справедливостта е на страната на отборите от дъното на Суперлигата и върха на Висшата лига, защото първенството така и не завърши."

В Хебър се надяват новия формат да повлияе положително на българския волейбол, защото голяма част от волейболните хора застават зад него.

"Много от клубовете имат нужда от раздвижване, както и самата федерация, така че се надявам това да донесе искания резултат.", завърши Александър Иванов.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?