Треньорът на ВК Хебър е оптимист: Очаквам момчетата да покажат най-доброто

Изворна вода „Бачково” ще хидратира „тигрите” през новия сезон

Броени дни остават до старта на новото волейболно първенство в мъжката Суперлига. Това е прекият повод да разговаряме със старши-треньорът на ВК Хебър Атанас Петров, който сподели очакванията си за започващия тази седмица шампионат:

- Г-н Петров, мачовете от основния сезон на Суперлигата чукат на вратата. Напълно готов ли е вече ВК Хебър кондиционно и технически за първите сериозни двубой – домакинство на Добруджа и визита на Нефтохимик?

- Да, започваме ударно редовния сезон на шампионата срещу два от топ отборите. Момчетата са  готови и съм сигурен, че ще  покажат най-доброто. Добре е, че започваме с домакински мач и ще можем да играем пред нашите привърженици.

-  Тази година шампионатът е в различен формат. Смятате ли, че това ще бъде в интерес на волейбола?

-  Определено ще бъде по-трудно за отборите и по-атрактивно за публиката защото съперниците са разделени на две осмици спрямо възможностите си. Така на практика всички мачове ще бъдат равностойни и много интересни.

- Вече имате поне бегла представа за част от отборите в Първата осмица.  Очаквате ли сериозна конкуренция за челото, с оглед селекцията на противниците?

- Със сигурност ще има конкуренция до последния мач. Всички отбори в първата осмица заслужават внимание. Смятам, че първите четири отбора от миналия сезон отново ще са фаворити. Също така претенции ще изяви и победителят от сблъсъка между Левски(София) и Локомотив(Пловдив). Това са два много стойностни отбора.

- През отминалото лято Хебър не бе сред най-активните на трансферния пазар. Клубът все пак се подкрепи с 3 нови попълнения в лицето на Латунов, Шекерджиев и Станев. Адаптираха ли се бързо те към новите си съотборници? 

-  Да, запазихме ядрото на отбора и привлякохме трима изключително полезни състезатели. И тримата се справят чудесно и се чувстват в свои води в отбора. Мисля, че бързо ще станат любимци на хората, които ни подкрепят.

- Съвсем скоро обявихте най-новият спонсорски договор. Ваш партньор е вече и фирма „Нова Трейд”, която ще доставя за нуждите на клуба изворна вода „Бачково”?

- Много сме щастливи, че в България все още има фирми, които вярват и подкрепят спорта като кауза. Особено на фона на сегашното положение, което е едно финансово изпитание за повечето фирми, решението на "Нова Трейд" да ни подкрепят наистина означава много за нас.

- Доколко е важна хидратацията на състезателите?

- Това е едно от най-важните неща, не само за спортистите, но и за всички хора. При високото физическо натоварване в спорта, е от значение на организма да бъде осигурена, не само количествена, но и качествена хидратация. Водата с марка „Бачково” задоволява перфектно и двете ни нужди, за което благодарим на „Нова Трейд”.

- За поредна година целите пред Хебър се най-високите. Оптимист ли сте за тяхното постигане?

-  Така е. Всички в клуба вярваме, че ще постигнем резултатите, които сме си поставили за цел и най-важното - че ще радваме с красива игра и победи нашите привърженици.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?