Марица взе един гейм на ВакъфБанк

Волейболистките на Марица (Пловдив) взеха гейм на турския Вакъфбанк (Истанбул) в двубой от първия турнир от група С на Шампионската лига. Пловдивчанки отстъпиха пред селекцията на Джовани Гуидети с 1:3 (9:25, 10:25, 25:23, 16:25) в "Колодрума". 


Марица остава на четвъртата позиция в таблицата с 1 точка (3 поражения), Вакъфбанк е лидер с 9 точки (3 победи). 


В първите две части доминацията на туркините бе пълна и те затвориха на 9 и 10 точки. 

 


С три поредни точки след успешни атаки на Кремена Каменова и Мирослава Паскова и ас на Дима Ушева за 3:1 в третия гейм, Марица успя да излезе напред в резултата с повече от точка разлика за първи път в мача. Паскова направи още две поредни точки за 5:3, а изненаданите гостенки започнаха да допускат и грешки, с което резултатът набъбна до 8:5. Все пак, ВакъфБанк отново успя да изравни веднага.

 

Още няколко пъти Марица излиза напред в резултата, но позволяваше на противника да я догони. След 13:13 двата тима временно си размениха ролите, но с пет поредни точки пловдивчанки отново поведоха с 21:19, като в тези минути безмилостни в атаките си бяха Паскова и Александра Миланова. Именно Паскова заби и последната точка за общо 10 в гейма и го затвори при 25:23.

 

За съжаление, възходът на жълто-сините беше само дотук. ВакъфБанк пое пълен контрол върху четвъртата част и спокойно стигна до победата с 25:16.

 

Топреализатор на срещата стана Исабел Хаак с 21 точки за победителките, а за най-полезен играч на мача (MVP) бе обявена разпределителката Мая Огниенович. Най-резултатна за Марица бе Мира Паскова с 18 точки.

 

Двубоите от група С продължават през февруари в Лодз.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?