Марица на финал, даде гейм на Берое

Марица (Пловдив) се класира за финал в женското първенство на България "Демакс лига", след като победи като гост Берое с 3:1 (27:25, 25:12, 15:25, 25:11) в зала "Иван Вазов" под Аязмото. Така с общ резултат 2:0 успеха жълто-сините спечелиха полуфиналния плейоф и ще защитават титлата си. 
Стартът в срещата беше доста драматичен, като кършиякалийки взеха преднина с 4 точки при 20:16, но Берое успя да изравни при 22:22. Все пак пловдивчанки не допуснаха обрат и наложиха волята си в решителните минути, като спечелиха гейма с 27:25.
Във втората част волейболистките на Марица бяха безапелационни и оставиха съперничките на едва 12 точки.
Третият гейм започна много лошо за Марица, а Берое поведе с 9:2. До края пловдивчанки не успяха да излязат от негативната ситуация и домакините затвориха гейма с 25:15, като това беше едва вторият загубен гейм от страна на шампионките през този сезон. Преди това "жълто-сините" загубиха гейм при успеха с 3:1 като гост на Казанлък Волей (Казанлък) в среща от редовния сезон в НВЛ.
Това обаче бе временна ситуация и в четвъртата част пловдивчанки отново диктуваха играга Те поведоха със 7:3 точки, но Берое успя да изравни при 9:9. След това обаче "жълто-сините" направиха страхотна серия от 9 поредни точки и се стигна до 18:9 в тяхна полза. След успешна атака на Дима Ушева за 25:11 Марица приключи с крайното 3:1 полза и се класира на финала в първенството.
За шампионките Мирослава Паскова стана най-резултатна с 21 точки, а Александра Миланова добави 19 точки. Йоана Николова стана най-резултатна за Берое с 18 точки.
В битката за титлата Марица ще срещне победителя от полуфиналния плейоф между ЦСКА (София) и Казанлък Волей. В първата среща ЦСКА победи с 3:1, а във втората казалънчанки взеха реванш с 3:0. Така серията отива в трети решитилен мач, който ще се играе на 7 април в столичната зала "Васил Симов".
Маричанки ще преследват седма поредна титла в НВЛ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Vluben

Vluben

05.04.2021 | 21:38

Iskam da gushna I celuna Petq Barakova.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?