Локо прегоря срещу Левски, ще играе във втората осмица

Волейболистите на Левски София ще играят в първата осмица на Суперлигата, след като се наложиха като гости над ПСК Локомотив (Пловдив) с 3:1 (24:26, 25:15, 25:23, 25:21) във втория плейофен мач от група 2 от предварителните турнири на първенството, изигран в зала "Сила" в града под тепетата. 

Левскарите спечелиха серията с 2:1 победи - след успех с 3:1 гейма в петък и загуба в груповата фаза с 1:3 гейма. 

Срещата започна с предимство на гостите, след което пловдивчани наваксаха и изравниха. Два аса на Тодор Вълчев донесоха преднина на домакините. Тя се запази през по-голямата част от времето, въпреки че "сините" дадоха силен отпор, доближавайки се само на точка. Атаката на локомотивци даде резултат и те дръпнаха, Левскарите не се дадоха и отново застанаха максимално близо до съперника, като се стигна и до изравняване (24:24). Атаки на Венцислав Георгиев и Руслан Шевцов сложиха край на гейма (26:24). 

Втората част започна идентично на първата - предимство на Левски, след това изравняване. Столичният тим заигра по-добре в атака и на блокада и волейболистите на Владо Николов оформиха стабилна преднина. Впоследствие тя достигна 9 точки. Александър Николов атакува и реализира последната точка за гейма за 25:15. 

В третия гейм играта тръгна равностойно, после "синият" тим пое инициативата и поведе. Домакините набраха инерция и успяха да изравнят, но не направиха нещо повече. Левски върна преднината си, но амбициозният състав, воден от Владимир Орлов, продължи да го следва упорито. Това не попречи на столичани да останат стабилни и да устоят. В ключовите моменти гостите допуснаха грешки, които скъсиха значително дистанцията. Пловдивчани също сгрешиха и частта приключи при минимална преднина за "сините". 

Решителният четвърти гейм започна добре за състезателите на Локомотив, но гостуващият отбор ги настигна и играта продължи точка за точка. Боян Йорданов и съотборниците му показаха по-голяма увереност и продължиха възходящото си представяне от предходните две части. Локо опита да преодолее левскарите, те обаче се бориха упорито и не позволиха това. Атака на Марк Макгивърн сложи точка на мача за 25:21 и крайното 3:1 гейма. 

Най-резултатен бе Боян Йорданов с 19 точки, Александър Николов и Гордан Люцканов записаха по 15 точки (3 аса, 1 блокада) (3 аса, 2 блокади). Марк Макгивърн добави 10 (6 блокади!). 

За Локомотив Тодор Вълчев се отчете с 14 точки (3 аса, 1 блокада), с 11 завърши Мартин Палийски (3 блокади).

Пловдивчани ще играят във втората осмица на Суперлигата./BGvolleyball.com

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?