Камило Плачи: Горд съм, че ще водя шампиона на България

Преди няколко дни волейболният шампион Хебър (Пазарджик) изненадващо обяви, че старши треньор на тима през новия сезон ще бъде бившият селекционер на България Камило Плачи. 64-годишният италиански специалист се съгласи да даде интервю за Sportal.bg, в което сподели как се е стигнало до привличането му начело на "тигрите", какво знае за отбора, какви са му личните цели и още интересни неща.

Защо се съгласихте да бъдете треньор на Хебър? Какво ви привлече в този отбор, клуб и проект?

- Бях приятно изненадан, че получих офертата от Хебър. С мен се свързаха някои български играчи и мой приятел треньор, а след това получих о предложението от президента на клуба господин Иванов. Той ми обясни, че искат да спечелят отново в България и да направят добро впечатление в Европа и това ме привлече.

Бяхте помощник треньор, а след това и селекционер на България преди години. Сега ще водите клубния шампион на България? Следяхте ли развитието на българския волейбол и българското първенство през тези години и какви са ви впечатленията?

- Прекарах шест години в България, които бяха много интензивни и красиви. Чувствам се много близък с българския народ. Вярвам, че през последните години нивото на българското първенство е станало по-високо. Чест е и съм щастлив да водя шампиона на България.

Какво знаете и какво разбрахте за отбора, клуба и град Пазарджик?

- Познавам някои от играчите в тима, те са били с мен в националния отбор. Прочетох за историята на града, която е много интересна. Разбрах и, че волейболът има важна роля в града, много български шампиони са израснали в този град и обичат волейболния клуб.

Какви са собствените ви цели начело на Хебър? Отборът спечели титлата на България и ще играе в Шампионската лига за първи път. 

- Целите са ясни - да спечелим в България и да се опитаме да се представим добре в Европа.

Работите ли вече по селекцията на отбора и каква искате да бъде тя?

- С президента и тийм мениджъра разглеждаме различни варианти, за да подобрим и направим отбора по-конкурентноспособен.

Какво очаквате да видите в отбора и кога да ви очакваме в България?

- Бих искал да видя силен, обединен отбор, който играе добър волейбол и никога не се отказва. Надявам се да пристигна в България през първата седмица на юни. Междувременно изпращам много поздрави до всички фенове на Хебър и до скоро виждане...

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?