Хебър гони и пробив в Европа с Плачи

Сърбин и испанец са били алтернатива на италианеца

Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) ще гони с новия си треньор Камило Плачи пробив в европейските клубни турнири. Като цели пред мъжката представителна формация остават спечелване на трите родни трофея – Суперкупа, Купа и титла, декларира клубният шеф на хебърци Александър Иванов.  

Председателят на УС на ВК Хебър допълни, че идването на Плачи е атестат за добрата работа в клуба и града и говори само по себе си за сериозните цели.

"Искрено се надявам с идването на такъв треньор да вдигнем нивото ни като отбор, както и това на българския волейбол. Така ще можем всички да се радваме и на добър национален отбор", категоричен е Иванов. 

Той разкри, че след отказът на Александър Попов да остане начело на Хебър всички опции за негов наследник са били свързани с чужбина.

"Италианецът не беше единствената чуждестранна опция. Имахме разговори и със сърбин и с треньор от Испания. Но в крайна сметка, смятам, че взехме най-доброто решение – Камило Плачи да води Хебър в следващите две години.

В следващите няколко седмици той ще пристигне в Пазарджик, за да се запознае с условията и бъдещата си работа. Всички решения около селекцията на отбора ще бъдат изцяло негови. Ние като клуб винаги сме давали пълна свобода на треньора да избира състезателите, с които ще работи", подчерта Александър Иванов.   

"Относно целите за сезон 2021/2022 г. в Хебър те отново ще бъдат максимални. В последните пет години имахме поетапно развитие на клуба и естествената стъпка бе да завършим с шампионска титла. От тук нататък отново ще се борим за трите трофея – Суперкупа, Купа и титла. Надявам се също на добър пробив в Европа, защото подписът на Плачи не е само новина за Пазарджик и България, но и европейска такава. Очаквам се все по-сериозно да се говори за Пазарджик и Хебър в Европа", заяви клубният шеф на "тигрите".

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ППП

ППП

05.05.2021 | 09:04

С общински пари лесно се купуват куци коне

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?