Следвайте ни

Голяма звезда на волейбола се връща в национала

viber icon

Подранил Коледен подарък е на път да получи българският волейбол и феновете на играта. Голямата звезда Матей Казийски е на път да се завърне в националния отбор след близо 7 години изгнание. 

За последно Казийски игра под ръководството на Радостин Стойчев в олимпийската квалификация за Лондон. След като нашите се класираха за Игрите обаче, заедно със специалиста обявиха бойкот на статуквото в любимия си спорт. И рязко се разграничиха от ръководството начело с Данчо Лазаров.

Събитията от последния месец обаче няма да направят Казийски безучастен. Посрещачът на ДЖЕЙ Тект може да преосмисли решението си, ако Инженера действително бъде свален от власт в средата на януари.

По-важното за 35-годишния волейболист обаче не е просто Лазаров да падне от поста, а статуквото във Българската федерация по волейбол да бъде подменено. Ситуацията е такава, че ако се извърши реформата, за която от Инициативния комитет, издигнал Любо Ганев за президент, говорят, Казийски действително ще се върне в националния отбор.

Индикациите за това вече са на лице. Матей и Радо Стойчев изразиха подкрепата си към кандидатурата на Ганев. Тяхната академия фигурира сред 61 клуба, които се подписаха в полза на легендата и желанието за промяна в ръководството на централата. Това е само първата стъпка.

Ако на 16 януари се проведе Изборно събрание, на което опозицията спечели, втората би била именно съгласието на Казийски отново да играе за България и да радва родните фенове.

За съжаление това няма да бъде възможно за олимпийската квалификация в Берлин, която ще се проведе от 5 до 10 януари. Звездата обаче може да облече екипа на "лъвовете" за Лигата на нациите през лятото и да бъде на разположение за Евро 2021. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?