Емилия Димитрова дебютира за Марица в Истанбул

Българската националка Емилия Димитрова се завърна на терена след майчинство като състезателка на Марица (Пловдив). 28-годишният диагонал дори дебютира за жълто-сините във вчерашната приятелска среща с Галатасарай ХДИ Сигорта в Турция. Тя вече има и картотека за участие в Шампионската лига и в Националната волейболна лига с екипа на шампионките.

Все още широко популярната с моминското си име Емилия Николова последно игра за румънския КСМ Търговище (Търговище) преди да излезе в майчинство за няколко месеца. Тя започва кариерата си в българския Славия (София) и е играла още за Волей 2004 Томис (Констанца, Румъния), Йешилюрт (Истанбул, Турция), Имоко Волей (Конеляно, Италия), Палаволо Скандичи (Скандичи, Италия), НЕК Ред Рокетс (Кавасаки, Япония), Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса, Турция) и КСМ Търговище.

През 2014 година, по време на ежегодната Волейболна гала, бе наградена от ЦЕВ като Дебютант на годината в Шампионската лига.

Емилия Димитрова е националка от 2008 година. Участвала е на едно Световно първенство и четири Европейски първенства с Лъвиците.

187-сантиметровата нападателка игра във вчерашния приятелски мач на Марица като гост на турския Галатасарай ХДИ Сигорт, в който българските шампионки отстъпиха с 1:3 (21:25, 11:25, 25:21, 22:25). Емилия Димитрова записа 10 точки и стана втора по резултатност за жълто-сините. С 14 точки се отличи Александра Миланова.

Междувременно стана ясно, че първото домакинство за 2020 година на шампиона Марица (Пловдив) срещу Перун (Варна) от 8-ия кръг в Националната волейболна лига е преместено с един ден.

По програма срещата трябваше да се играе в събота, 25 януари, от 18:00 б.в. в зала Колодрума, но гостуването на руския Динамо (Москва) в Шампионската лига наложи преместването на мача.

Двубоят ще се състои в неделя, 26 януари, от 16:30 б.в. в зала Колодрума в Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?