Абонати: Хебър е с 9 от 9 победи срещу Левски

Хебър бие Левски(София) на волейбол, където и за каквото го хване. Това показва статистиката от съперничеството между двата тима след старта на настоящия социално-спортен волейболен проект в Пазарджик.

За последните 3 години двата клуба са изиграли общо 9 официални мача - 7 за първенство на Суперлигата и два за купата на България.

Балансът на "сините" в Пазарджик е отчайващ. До вчера те падаха в зала "Васил Левски" само с по 3:0.

Първите си два гейма на пазарджишка земя левскарите успяха да вземат на мача си с "тигрите" от настоящия предварителен турнир за оформяне на двете Осмици, като вчерашната им продукция бе може би най-стойностната.  

Наказателната си акция над столичани новия Хебър започва в дебютния си сезон на Суперлигата - 2017/18 г. В Пазарджик нашите бият с 3:0, а в ответния мач на софийска земя вземат успеха с 3:2. 

Същата картина се получава и в следващия сезон - 2018/19 г.

Левски не "хваща ръка" въобще през състезателната 2019/20 г., защото  "сините" са разбити с по 3:0 и в двата мача. 

Момчетата на Андрей Жеков бяха близо до сензация вчера, но в крайна сметка силите им не достигнаха за триумф в Пазарджик - 3:2.

Хебър е максимално убедителен над Левски и в турнира за Купата на България. Първият сблъсък в новата история между двата тима датира от януари'2019 г. , когато на домакинския турнир в Пазарджик воденият тогава от Владо Стоянов столичен тим е надигран с 3:0 на 1/2 финала.

Година по-късно в Бургас Хебър отново взема своето над "сините" с 3:0, като фазата е 1/4 финал за Националната купа. 

Оказва се, че всъщност вчерашният драматичен успех на "тигрите" с 3:2 над Левски в Пазарджик е победа номер 9 в официалните мачове между тези противници в новата история на пазарджишкия мъжки волейбол. 

Извън статистиката остават резултатите в контролните мачове между пазарджиклии и софиянци, които без изключение също са само в полза на Хебър.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?