Стефан Цветков: Пловдив трябва да е столица на тениса

Пловдив трябва да е е центърът, в който да се коват бъдещите звезди на българския тенис, категоричен е президентът на БФтенис Стефан Цветков в интервю за Youtube канала Break point.

В изненадващо визионерското си интервю първият човек в тениса ни се аргументира по следния начин в защита лидерските позиции на Пловдив:

"Градът е в центъра на България. Има страхотно много площадки за тенис. Има място да се изградят и още доста, при това на по-ниски цени от София. Пловдив има спортен кмет, има спортни хора, останали в града. Специалисти - ОФП, психология, възстановяване, тенис треньори.

В Пловдив трябва да бъде базирана федерацията, там да се готвят и учат децата. Да, не може всички, но повечето. По-мека е и зимата.

Базата ни в София може да остане лагери, за националния отбор, за поддържането на имиджовите срещи със спонсорите на федерацията", категоричен е Стефан Цветков.

Босът на тениса признава, че сериозно обмисля оттеглянето си от федерацията и направи анализ на евентуалните му сменници:

"Димитър Кузманов вижте какви качества има. Завладява хората, следват го хиляди. Той е инфлуенсър в България. Цвети също е, но тя е малко по-шай. Григор - също, но той има неговата продуктова стратегия и при мащабите му България не му е пазар.

Мико много ми харесва как стои в обществото и той е човекът, който може да обърне мача. В смисъл да ръководи федерацията след време.  Може да е лицето. Разбира се, и Григор Може да е лице на кампании, Цеца Пиронкова - също, харесвана е", завършва интервюто си за Break point Стефан Цветков - президент на БФтенис. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
лиланка

лиланка

22.05.2020 | 01:41

Тоя толуп кога ще ражда? Наркоман ли е че са му такива очите?

Отговори
1 0
Роко

Роко

21.05.2020 | 23:36

Съгласен съм. Освен това много от палатите в Панаира биха станали чудесни закрити кортове, на които да се провежда ежегоден турнир от АТР 250 или АТР 500.

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?