Стефан Цветков остава начело на БФТенис

Стефан Цветков бе преизбран за Председател на Българска федерация тенис на днешното Отчетно-изборно общо събрание в Дряново. Той получи пълно единодушие от 53 делегати, които му гласуваха доверие за 4-ти пореден 4-годишен мандат. 

„Благодаря за доверието на всички делегати, членове, клубове и колеги. Отговорността ни е много голяма, а посланието, което искам да отправя е свързано с обединение в общите нужди на тениса, нека си пазим репутацията и да даваме примери. Бюджетът ни, който е над 60% от собствени средства (спонсорства, реклами, партньорства и лични средства), е без намаление, а с увеличение за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дългосрочно развитие на регионите, както и продължаване грижата за младите. В този ред на мисли няма как да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 таланти в топ 100 на Европа", заяви след избора си Стефан Цветков.

След един час забавяне за събиране на нужния кворум, Общото събрание започна с приветствие на Стефан Цветков и отличаване с плакети за своя принос в развитието на българския тенис на Николай Манчев и треньора Ивайло Илиев.

Специален плакет за изключителния си пронос и по случай своя 70-годишен юбилей пък получи членът на УС на БФТ Мариана Печеян, която бе домакин в хотел „ВСК Кентавър" в Дряново.

Делегатите и членовете чуха специалните видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси.

Ръководството на централата направи отчет за дейността през миналата 2019 година, бе приет нов Треньорския съвет от 11 членове с председател Милко Милев и бе утвърден бюджетът за 2020 година, през септември на която предстои петото издание на SOFIA OPEN от категория ATP 250 с участието на Григор Димитров.

В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха 6 нови членове – Катерина Генова, Веселина Донева, Георги Харизанов, Цветан Михов, Милко Милев, Юлиан Михов, а останаха и досегашните членове Рангел Марков, д-р Георги Крумов, Огнян Илиев, Екатерина Генова, Мариана Печеян, Мариана Ненова, Явор Цаков, проф. Генчо Начев, Весела Лечева, Владимир Димитров, Христо Христов и Мартин Макариев.

Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 г. в София. Тренира тенис от 8-годишен. Играе в националния отбор за купа "Дейвис" през 1990 и 1991 г., преди да замине да учи в САЩ. Състезава се успешно в колежанското първенство и в германското клубно първенство. От 1997 до 2000 г. е капитан на България за купа "Дейвис", печели сребърни и бронзови медали от европейското отборно първенство през 1998 и 1999 г.

Той е възпитаник на Университета в Минесота, с който е шампион в конференцията в Big Ten. От 2004 г. е заместник-председател на Българската федерация по тенис. През май 2008 г. е избран за председател на тенис федерацията. От 2005 г. е част от Изпълнителния комитет, а от 2008 г. е и заместник-председател на БОК. Стефан Цветков е българинът с най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF).

Председател е на комисията за развитие на веригата за жени ITF Women′s Circuit, член на комисията на атлетите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин пожизнен почетен съветник. Член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата в Нюпорт. Член на Борда на директорите на Професионалния тенис регистър на треньорите. Президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент на "Интърнешънъл лаун тенис клуб" на България и почетен член на клуба във Великобритания. Член на борда на директорите на "Хопман къп".

Цветков е турнирен директор на Турнира на шампионките на WTA от 2012 до 2014 г. Председател на организационния комитет на турнира от сериите АТР 250 - Sofia Open, от 2018 г. насам. Занимава се с бизнес. Баща му Стефан Цветков-старши също дългодошишен национал и капитан на България за купа „Дейвис", а сестра му Борислава е тренирала тенис и завършила „Clemson University". Семеен, с две деца./bgtennis.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?