Севт III ще носи късмет на Пиронкова в Париж

Маска на тракийския владетел Севт III ще носи късмет на Цветана Пиронкова на Откритото първенство на Франция, което започва следващата седмица Най-добрата ни ракета получи реплика на златната реликва от кмета на Пловдив Здравко Димитров с пожелание за успех на "Ролан Гарос"..

Градоначалникът покани Пиронкова в общината, за да отличи изключителното й постижение на турнира US Open, където тя стигна до четвъртфинал след 3 години отсъствие от професионалния спорт заради раждането на сина й. 

Цвети дойде заедно със своя брат – Енчо Пиронков, и с д-р Георги Крумов, вицепрезидент на българската тенис федерация. На срещата присъства и зам.-кметът по младежки дейности и спорт Георги Титюков.

„Конкуренцията в тениса е жестока и това прави успеха Ви още по-впечатляващ, призна го дори Серина Уилямс след края на мача ви. Да бъдеш майка е най-големият дар. Майчинството дава на жените допълнително сила, това го показа и Стефка Костадинова, която записа най-добрите си постижения, след като роди“, заяви кметът. 

От своя страна Цвети Пиронкова благодари за подкрепата на всички българи. Тя сподели, че се готви усилено за турнира в Париж и прекарва колкото се може повече време с детето си.

На срещата се коментира, че дори в ситуация на пандемия и множество ограничения, Пловдив може да се гордее с изключително силна спортна година. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Poko

Poko

18.09.2020 | 23:56

Абе тези оти немат маски? Нали са в закрити помещения?

Отговори
0 0
Поправка!

Поправка!

18.09.2020 | 23:31

И да попитам т.н. кмет - какъв е приноса на общината /държавата/ за сп. успехи? Нулев и никакъв и те /успехите/ са въпреки общината !

Отговори
2 0
Поправка!

Поправка!

18.09.2020 | 23:27

Щом кмета лично поздравява някого, следва сувенира да е платен лично от него! Не може с чужда пита помен да се прави! Тъй, че този сувенир е от пловдивчани. Но за човек гонил вятъра (топката) - толкова му стига - не е различен от другите в хунтата!

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?