Пловдивчанин е спаринг-партньор на Гришо в Хасково

Пловдивчанинът Янаки Милев бе спаринг-партньор в тренировката на Григор Димитров, която първата ни ракета проведе в родното Хасково. 

Мисля, че играя добър тенис, но имах малшанс в последните си мачове". Това заяви Гришо пред репортери. Той пристигна в града на Богородица заедно с приятелката си Лолита Османова и с агента си Георги Стоименов в навечерието на 30-я си рожден ден утре и проведе тренировка от над час и половина не тенис-комплекса в парка "Кенана", откъдето започна и кариерата му.

"Последните няколко седмици бяха доста трудни за мене. Тренирах много, но мачовете не се случиха по начина, по който исках и очаквах". Така Димитров коментира ранното си отпадане от последните състезания. "Но това е тенисът, особено на клея", добави той.

"В момента концентрацията ми е насочена към предстоящите турнири в Женева и Франция, които може би са най-важните за мен", каза още Димитров. Той разкри, че не е искал да празнува никъде другаде годишнината си, освен в Хасково и може би това е бил и планът му след участието в турнира в Рим.

"Винаги се връщам със специални чуства в Хасково. За рожденния си ден не искам нищо материално, пожелавам си само здраве", подчерта най-добрият български тенисист.

По негови думи последните две-три години за всеки един спортист са били много странни - няма обичайната подготовка, ден с ден нещата не си приличат, настройките за мачовете и трениравките са по-разлини. На въпрос за ваксината срещу COVID-19 Димитров отговори, че още не се е ваксинирал и е по принцип против имунизацията.

"Все пак обаче от следващата седмица в ATP се очакват нови правила по въпроса, трябва да изчакаме решението на директорите", каза Димитров

На червената настилка негов спаринг-партньор бе пловдивчанинът и млада тенис-надежда на България Янаки Милев. Бащата на Григор - тенис-треньорът Митко Господинов, също беше на корта, подаваше топките и обсъждаше със сина си играта му на почивките.

Лолита Османова и майката на Григор Мария седяха една до друга на трибуната на централния корт. Двете си говореха на руски език. "От един ден съм тук и този ден беше невероятен", каза Османова. Това място (Хасково) е важно за Григор и аз съм щастлива да съм тук", добави рускинята.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Хапи Бърдей

Хапи Бърдей

16.05.2021 | 20:18

А кибабчета кога шъ мааме

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?