Отмениха лагерите и турнирите по тенис у нас

Треньорският съвет на Българската федерация по тенис взе решение да прекрати подготвителния лагер в Стара Загора. Причината за това решение е положителната проба за коронавирус на Григор Димитров и това, че много деца са имали пряк контакт с него в последната седмица. На участващите в лагера треньори са направени своевременни тестове за COVID-19.

Също така във връзка с увеличения брой на установени случаи на заразени с COVID-19 през изминалата седмица в цялата страна, ръководството на БФТ взе решение, с оглед гарантиране и опазване здравето на всички участници в регионалните лагери, да отмени насрочените такива в Пловдив и София.

Наред с това УС на федерацията напомня на всички тенис клубове в страната, че следва да спазват стриктно разпоредбите на Правилата за тренировъчна и състезателна дейност в условията на COVID-19 епидемия и указанията на Министерството на здравеопазването за физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Във връзка с последните събития бе взето решение да се отложат с две седмици заплануваните предстоящи регионални турнири. Държавните турнири и други състезания от календара на БФТ пък са отложени с три седмици.

Българска федерация по тенис пожелава бързо възстановяване на Григор Димитров и скорошно завръщане на корта.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?