Новак Джокович нарече Гришо "мой брат" на Адриа Тур в Белград СНИМКИ

"Григор е мой брат, наш брат!", каза на пресконференцията преди началото на турнира Адриа Тур в Белград световният №1 Новак Джокович.

Той е организатор на шоуто, което започва реално днес, но още в петък тръгна с Ден за децата, жребий за същинската надпревара и демонстративен мач на двойки, пише dir.bg.

"Всички тези големи играчи, които ни уважиха и дойдоха да играят в Белград, са наши братя - Григор, Доминик, Саша... ", редеше Ноле, сочейки седящите до него още три тенис звезди.

Димитров се пошегува със сръбския домакин - каза, че Джокович толкова много настоявал точно българинът да играе, че го атакувал с цветя и подаръци. С това той намекна за закачката между Джокович и Камелия по време на журирането на родната поп фолк дива в "Гласът на България".

Но всъщност призна, че никак не е било трудно да бъде убеден да пристигне и с огромно удоволствие ще играе толкова близо до родината си.

На жребия Григор попадна в група "В", където най-сериозният му съперник е Доминик Тийм. В потока са още Душан Лайович и Дамир Джумхур. В група "А" попаднаха Джокович, Александър Зверев, Филип Краинович и Виктор Троицки.

 
Българинът започва срещу Лайович в откриващия мач изобщо на надпреварата от 15 ч наше време днес, като мачът ще се предава по "Евроспорт". В 20 часа Гришо излиза срещу Джумхур, а в неделя е срещата с Тийм.

Регламентът е в 2 от 3 сета до 4 гейма, като при 3:3 се играе тайбрек - ускорен вариант, за да е по-голямо шоуто, а и за улеснение на тенисистите, които не са играли от март. Победителите в двете групи се срещат на финал в 21 ч в неделя.

"Направо се изненадах като видях как хората тук са без маски, как самолетите бяха пълни - призна Гришо. - В Щатите през тези месеци бе съвсем различно. Искрено се радвам, че отново ще правя това, което обичам. Здравето е най-важно, разбира се."

В петък в демонстративния мач на смесените двойки Джокович и Йелена Янкович победиха Ненад Жимонич и Олга Данилович с 6:4, а на трибуните един до друг седнаха треньорите на футболните Цървена звезда - Деян Станкович, и Партизан - Саво Милошевич.

Още три уикенда от Adria Tour предстоят след този в Белград. На 20/21 юни в Задар (Хърватия), на 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука (Босна и Херцеговина).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?