Мексико ни победи за Купа Дейвис

Димитър Кузманов допусна загуба в изключителна битка от Херардо Лопес Виясеньор. Мико отстъпи с 6:7(6), 6:4, 6:7 (5) в мач продължил 3 часа и 41 минути в зала „София". Така България загуби от Мексико с 1:3 победи в мач за Купа „Дейвис".
 
Пловдивчанинът показа характер и мъжество, излизайки на корта само ден след трагичната новина за смъртта на баща му Савко Кузманов.

Кузманов започна великолепно срещата и поведе с 3:0. В четвъртия гейм Мико имаше нови две точки за пробив, но не успя да се възползва. Той поведе с 4:1, но веднага след това Виясеньор направи рибрейк и намали пасива си на само един гейм. Кузманов стигна до нови две възможности за пробив, но и този път не успя и мексиканският тенисист изравни резултата при 4-4. До края на сета и двамата спечелиха оставащите си сервис геймове и така се стигна до тайбрек.

В него Мико стигна до сетпойнт при 6-5. Той обаче бе спасен от Виясеньор, който след това спечели още две поредни точки и с това взе сета с 8:6 точки.

В началото на втората част Кузманов дръпна в резултата с 2-0. Виясеньор обаче също реализира пробив и осъществи пълен обрат, повеждайки си 3-2. В осмия гейм Виясеньор стигна до възможност за пробив, но Кузманов успа да изравни резултата на 4:4. Мико стигна до важен пробив и поведе с 5:4. След това спечели сервис гейма си на нула, а с това и сета с 6:4.

В третата решителна част и двамата тенисисти не стигнаха до пробив. Така се стигна до втори тайбрек в мача. Кузманов поведе с 3:1, но Виясеньор направи обрат и поведе с 4:3. Мексиканецът спечели двете си точки на сервис и стигна до три поредни мачбола при 6:3. Кузманов спаси първите два, но при третия си опит Виясеньор затвори мача в своя полза с ас./tennis24.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?