Следвайте ни

Исторически момент за пазарджишкия тенис 

viber icon

„Пазарджик започва да свети и на тенис картата на България, и с всяка една година ние вдигаме нивото на турнирите. Досега те се провеждаха основно за деца и юноши, а вече започваме и за жени - и то от средно голям европейски ранг. Така че вървим в правилната посока. Надявам се, че след като приключи и обжалването за концесията, която „Фаворит“ спечелиха, те ще започнат да се развиват още по-мащабно, защото ще имат и съответната база за това.“

Това обобщение направи кметът на Пазарджик Тодор Попов, при посещението си на отминалия Международен турнир по тенис за жени с награден фонд 15 хиляди долара. А моментът си беше отвсякъде исторически за пазарджишкия тенис. Беловласи деятели в този спорт не си спомнят тук да е организиран подобен международен „петнайсетхилядник”.

А всъщност до неговото провеждане не се стигна въобще случайно. През последните 2 години на тенис базата, граничеща с двора на Спортното училище бяха направени инвестиции за над 300 000 лв.     

Те стартираха с изграждане на 2 нови клей корта. Факт стана и „балона”, който е база за целогодишен тренировъчен процес, какъвто досега в Пазарджик не е имало. Направата на ресторант, съблекални и сервизни помощения изпрати базата на ТК „Фаворит” в една съвсем друга орбита.

Ако този клуб подходи по същия начин и с тенис кортовете на „Писковец”, чиято концесия спечели наскоро, можем да очакваме до 1-2 години Пазарджик да стане истински притегателен център за спорта тенис.

Публично-частното партньорство има много успешни примери и проявления на територията на община Пазарджик, а приятелите на тенис се надяват то да ражда още много плодове.  

Защото всъщност създаването на условия за този спорт е първата и задължителна предпоставка за изграждането на бъдещите пазарджишки тенесисти. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Madeleine Zlatanova

Madeleine Zlatanova

04.11.2020 | 11:14

Г-н Комсийски, може би сте забравили или не знаете както и нашите съграждани, че през 1992г. ТК Пазарджик организира провеждането на Мастерса за мъже от веригата "Volvo Grand Prix" с награден фонд 25 000 долара.На Мастерса участва шампиона от Ролан Гарос Евгени Кафелников. ТК "Фаворит" е концесионер вече втора година и нито един изявен състезател.

Отговори
0 6
Авторът

Авторът

04.11.2020 | 20:22

Простете за невежеството ми, но под исторически момент съм имал предвид, че за първи път се прави такъв турнир за жени в Пазарджик. Без да съм адвокат на ТК Фаворит ще допълня, че състезатели не знам някъде(особено пък в тениса) да се създават в рамките на 2 години. И защо след като ТК Пазарджик имат толково състезатели останаха без представил в този турнир...

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?