Гришо с лек съперник във втория кръг, Шарапова аут от Australian Open

Григор Димитров ще има сравнително лек съперник във втория кръг на Australian Open. Най-добрият български тенисист ще срещне американеца Томи Пол, който е 80-и в световната ранглиста. В първия кръг Пол елиминира аржентинеца Леонардо Майер, за да си уреди среща с Гришо. Мачът между двамата бе доста оспорван и завърши при резултат 4:6, 6:4, 6:4, 6:4 за Пол. Срещата продължи 2 часа и 41 минути.

Бившата приятелка на хасковлията и екс №1 в тениса Мария Шарапова приключи експресно участието си  Australian Open. Шампионката в турнира от 2008 година бе елиминирана още в първия кръг от хърватката Дона Векич. 19-ата поставена в надпреварата сломи съпротивата на 32-годишната рускиня в два сета за по-малко от час и половина след 6:3, 6:4 в своя полза. В следващия кръг  Векич ще играе с победителката от мача между Ализе Корне и Моника Никулеску.

В същото време повечето фаворити записаха убедителни победи в срещите си от първия кръг днес. Доминик Тийм спечели в три сета своя мач срещу Адриан Манарино. 5-ият поставен австриец показа по-стабилна игра от своя опонент и успя да сломи съпротивата му с 6:3, 7:5, 6:2 за 2 часа и 23 минути. 

Още по-категоричен успех записа и 32-ият поставен Милош Раонич. Канадецът помете италианеца Лоренцо Джустино с 6:2, 6:1, 6:3 за малко повече от час и половина игра. Във втория кръг Раонич ще има за съперник чилиеца Кристиан Гарин, който победи с 6:4, 6:3, 6:4 италианеца Стефано Таваля.

Финалистът от 2018 година Марин Чилич се разправи в три сета - 6:3, 6:2, 6:4 с французина Корентен Муте. Така 31-годишният хърватин се класира за втория кръг, където го чака друг французин в лицето на Беноа Пер. Той стигна до тази фаза по доста по-трънлив път, като постигна изстрадана победа с 6:4 3:6, 6:3, 6:7(2), 6:0 над Седрик-Марсел Щебе. 

За втория кръг се класира и Фабио Фонини. Италианецът обаче трябваше да се бори със зъби и нокти за мястото си в тази фаза. №12 в схемата на турнира се наложи с 3:2 сета над Райли Опелка за 3 часа и 46 минути. Фонини обаче трябваше да направи обрат, след като загуби първите два сета, за да стигне до крайния успех с 3:6, 6:7(3), 6:4, 6:3, 7:6(5). Така той чака победителя от двойката Александър Бублик - Джордан Томпсън.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?