Григор дебютира със загуба от Гаске след COVID-19

Григор Димитров се завърна на корта след лечението на коронавируса с неприятна загуба от Ришар Гаске с 0:4 (10:15, 10:13, 11:14, 10:18) в мач от демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown.

Надпреварата се провежда в академията на треньора Патрик Муртоглу във Франция близо до град Ница и е любопитна с доста нестандартния си за класическите правила формат. Всеки двубой е разделен на четири четвъртини с продължителност от по 10 минути всяка. Победител във всяка от тези части става тенисистът, отбелязал повече точки, а победител в мача – играчът със спечелени повече четвъртини. Ако се достигне до равенство 2:2 части, се играе решителна пета, която се взема на принципа на „внезапната смърт“ – първият тенисист, записал две поредни точки, е победител.

Турнирът е с продължителност от две седмици, като играчите са разпределени в две групи от по четирима. Тази събота и неделя ще се изиграят първите двубои, като Григор Димитров ще се изправи утре от 21:30 часа срещу испанския ветеран Фелисиано Лопес във втория си мач.

Срещите за трофея на Ultimate Tennis Showdown 2 са на 1 и 2 август.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - РИШАР ГАСКЕ 10:15; 10:13; 11:14; 10:18

ПЪРВА ЧЕТВЪРТИНА
Гаске поведе с 2:0, печелейки при първите два сервиса на Гришо. След това французинът материализира своите подавания и дръпна с 4:0. Димитров намали на 2:4, но два неуспешни ретура на българина продължиха рейда на Гаске. Григор намали до 4:6 след първото си спечелено по-продължително разиграване, след което французинът направи първата си непредизвикана грешка. Димитров пое инициативата и изравни на 6:6 след 5 минути игра. Нова порция добри удари осигуриха на французина още по-голямо предимство при 11:7. След това Гаске се възползва от бонус картата си и с една спечели две точки, за да поведе с 13:9. Григор бе притиснат от времето и не можа да заличи пасива в оставащите 30-ина секунди и в крайна сметка отстъпи с 10:15.

ВТОРА ЧЕТВЪРТИНА
Тази част започна далеч по-равностойно с размяна на точки и все пак предимството бе на страната на Гаске, който дръпна с 6:3 след серия от три точки. Димитров показа брилянтен тенис и успя да намали до 5:6. Французинът обаче играеше изключително агресивно и благодарение на добрия си сервис поведе с 9:5. Григор използва бонус картата си за две точки и не успя да спечели на свой сервис, отстъпвайки със 7:10. Гришо намали на 9:11 и минута преди края реши да използва другата си бонус карта за три точки, но отново без успех, губейки тази четвъртина с 10:13.

 
ТРЕТА ЧЕТВЪРТИНА
Гришо поведе в тази част, печелейки първото разиграване, но французинът веднага изравни. Двамата продължиха да печелят подаванията си, предлагайки тенис на изключително високо ниво. След пет минути игра резултатът бе 6:5 за французина. След това Гаске взе още две точки и дръпна с 8:5. Гришо направи две двойни грешки и вече губеше със 7:11. За пръв път от началото на мача Димитров премина границата от 10 точки, но това не се оказа достатъчно и Гаске спечели с 14:11.

ЧЕТВЪРТА ЧЕТВЪРТИНА
Димитров вече загуби срещата. но според правилата на турнира задължително трябва да се изиграят четири части по 10 минути. И тази част започна равностойно, но силният сервис на Гаске му помогна да дръпна с 5:3, а след това и със 7:4. Французинът не изпусна инициативата и три минути преди края изгради сериозен аванс при 12:6. До края двамата просто доиграваха, а Гаске спечели най-убедително тази четвъртина със 18:10, за да запише първа победа в турнира.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?