Федерер с много силни думи за Григор

Считаният за най-добър тенисист за всички времена Роджър Федерер демонстрира изключителна класа като човек и спортист след загубата от Григор Димитров тази нощ. Маестрото не потърси извинение за поражението си в болкате в гърба, заради която той взе и медицински таймаут преди началото на петия сет. 

И макар 38-годишният ветеран да призна, че тази болка го е съпътствала през целия двубой, призова никой да не отнема заслуженото на Григор Димитров за първия му успех над 20-кратния победител в турнири от Големия шлем. 

"Да, чувствах болката през целия мач, но бях в кондиция да продължа. Просто не успях да спечеля. Това е моментът на Григор, не на моето тяло, така че всичко е окей. Такива неща се случват. Дадох най-доброто от себе си. Болката не беше достатъчно силна, за да ме откаже, просто Григор успя да довърши нещата, не му го отнемайте. Борих се с всичко, което имах в запас", заяви големият спортсмен. 

Той започна мача в типичния си доминиращ стил и по началото на развитието на битката на корта, мнозина вече бяха готови да му връчат и крайната победа след първия сет. Но тогава българинът прояви характер и в крайна сметка се поздрави с успеха. 

"Имаше моменти, в които водех в резултата. Имах и шанс да се върна в четвъртия сет. Стартът на четвъртия не беше идеален, както и на петия. Изоставах, а тогава винаги е трудно. Просто съм разочарован, че всичко свърши, защото имах чувството, че играя доста добре."

"Пропуснах своите възможности, това е. Сега ще размишлявам няколко дни върху случилото се, но трябва да приема загубата, тя е част от играта", добави швейцарецът и коментира широкодискутираната тема за отказа на Новак Джокович заради контузия и отворилия се шанс пред него да спечели 21-та си титла от Шлема заради липсата на сърбина, който той не използва.

"Знам какво пише в медиите. Хората си мислят, че загубих, защото не съм превъзмогнал загубата си от Новак във финала на Уимбълдън. Това определено не е причината за поражението ми. Бях готов за победа, но просто не беше достатъчно."

"Нямам кристалната топка. Никой никога няма да разбере. Мисля, че като цяло това беше позитивен сезон. Сега съм разочарован, естествено, но ще се завърна и ще бъда в кондиция", отговори Федерер и разкри графика си до края на годината.

"Лейвър Къп, Шанхай, Базел, може би Париж, Лондон. Това е графикът за сега. Не знам дали щабът ми има други идеи. Ще бъда щастлив, ако си взема малко почивка, после се върна към тренировките и да атакувам оттам", завърши Маестрото. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?