Елица Костова спечели първия турнир от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик

Елица Костова стана победител в първия турнир от веригата UTR Pro Tennis Tour, проведен в Пазарджик. Във финалната среща българката победи със 7:6(1), 6:2 румънката Симона Огеску (Румъния). Така Костова спечели титлата при само един загубен сет. Това стана при победата на полуфиналите над Даря Шаламанова с 6:4, 3:6, 6:1.

Днес в Пазарджик започна още един турнир за жени от веригата UTR Pro Tennis Series.

Всеки един от турнирите от веригата  е с награден фонд от 20,000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Тенисистките са разпределени в четири групи от пет състезателки. Във всяка група се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета. Победителките от всяка група се класират за полуфиналите, вторите в класирането спорят за разпределение на пето-осмо място и т.н. Мачовете се играят на базата на Тенис клуб "Фаворит", град Пазарджик.

България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да домакинства на тази надпревара. Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. Преди женските турнири България организира и два турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour.

Основен партньор на БФТ и ТК „Фаворит" за домакинството е Община Пазарджик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?