Джокович детронира Надал на Ролан Гарос, на финал е срещу Циципас ВИДЕО

Новак Джокович победи краля на клея Рафаел Надал на “Ролан Гарос” и се класира за финала на Ролан Гарос. Джокович осъществи обрат от 3:6 до 6:3, 7:6(4), 6:2 за 4 часа и 13 минути в един от най-качествените двубои в историята на турнира. В спор за трофея той ще срещне Стефанос Циципас, който срази Александър Зверев  другия полуфинал.

Ноле може да стане официално най-великият за всички времена, ако се превърне в първия тенисист с поне два триумфа във всеки от турнирите от “Големия шлем”. За целта на финала в неделя той трябва да преодолее съпротивата на дебютанта на тази фаза Циципас.

Джокович и Надал със сигурност създадоха нова тенис класика, която вероятно ще се помни повече от седемте случая на клей, завършили с успех на Матадора. След четвъртфиналите през 2015-а сърбинът отново осъществи паметна победа над този противник, но впоследствие не можа да вдигне титлата във финала със Стан Вавринка.

За Надал това е трето поражение в кариерата в Париж след тези от Робин Сьодерлин през 2009-а и споменатото от Джокера през 2015-а. Той изпусна вероятно най-добрия си шанс да стигне първи до 21-вата титла от “Големия шлем”, като засега дели по този показател рекорда с Роджър Федерер.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?