Цветана Пиронкова на четвъртфинал в Нотингам

Цветана Пиронкова стигна четвъртфинал на турнира на трева в Нотингам (Англия). Във II кръг на надпреварата от веригата на ITF с награден фонд $100 000 и гостоприемство настоящата ни втора ракета (№113 в света) постигна страхотен обрат с 2:6, 6:3, 6:3 срещу Моника Никулеску от Румъния.

Двубоят продължи 2:12 ч. и премина през общо 11 пробива. В откриващата част Цвети два пъти предаде подаването си и не успя да реализира нито един от открилите ѝ се три брейкбола. Във втория сет Пиронкова също два пъти загуби сервис гейм, но и двата пъти реагира с моментален рибрейк - за 1:1 и 3:3, след което постигна решаващ пробив за 5:3 и изравни резултата с първия си сетбол.

Решаващата част отново започна с размяна на пробиви, като този път 33-годишната българка не успя да задържи предимството срещу румънската си връстничка. В петия гейм пловдивчанката отново взе подаването на Никуелску и затвърди за 5:3. В последвалия маратонски гейм Пиронкова пропусна три мачбола, но в крайна сметка успя да затвори мача още в подаването на противничката си при четвъртата възможност.

За Цвети това е първо участие на трева след "Уимбълдън" през 2017 г., след който замрази кариерата си за повече от 3 години. На 1/4-финалите в Нотингам Пиронкова ще срещне представителката на домакините Ема Радукану. Британката елиминира поставената под №8 унгарка Тимеа Бабош с 6:3, 6:3.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?