Цвети Пиронкова заработи 5 млн. долара от състезания

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова премина поредна граница в кариерата си.  33-годишната пловдивчанка се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция Ролан Гарос с победа №399 в кариерата си срещу Андреа Петкович с 6:3, 6:3. По този начин Пиронкова си заработи 84 хиляди евро, с което мина границата от 5 милиона щатски долара от наградни фондове, откакто дебютира в професионалния тур през 2005 година. Следващата съперничка на българката е Серина Уилямс. 

"Предизвикателство е Ролан Гарос да се провежда през октомври. Времето е студено и влажно. Това определено е проблем, както за самите кортове, така и за топките, защото стават много тежки. Трябва да се приспособим. Нали за това сме професионалисти. В този мач се справих. За следващия се надявам да не вали. Може би няма да се стопли, но поне да не е толкова влажно.

Следващият мач се очертава да бъде още по-труден. Срещу Серина условията ще са различни. Турнирът е различен. Всеки мач е нов. Това е моят подход. Очаквам двубоя с нетърпение“, сподели Цвети преди тежкия мач срещу Уйлямс.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?