Валерия Ватова ще участва в Гран При на Букурещ и Корбей Есон

Генералният ни мениджър Бранимира Маркова е включила в групата основния състав на индивидуално жени - Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова.

По желание на Нешка Робева към отбора ще се присъедини и Леонор Божанова от разширения състав, тъй като неин личен треньор е Нешка Робева, а тя ще бъде на лагера, за да подготвя Лъчезара Пекова.

БФХГ е поела ангажимент да подсигури подготовката на Леонор, за да улесни работата на треньора и двете състезателки. С отбора ще пътуват и личните треньори на Боряна, Катрин, Неви, Таня и Вая, Марияна Памукова и Силвия Стойнева. Дългогодишният хореограф на националния отбор Радул Роглев също е в групата, както и масажистът Светозар Димитров.

На тренировъчния лагер в Спортпалас ще бъде проведено едно контролно състезание, което ще отчете моментното състояние на състезателките. Топ съдията ни Филипа Филипова ще бъде там, заедно с още свои колежки, които заедно с Бранимира Маркова ще направят анализ на участничките след контролното още дадат своите препоръки за бъдещата работа на състезателките и треньорите.

Татяна Воложанина и личният и треньор Силвия Стойнева ще се върнат в София по-рано, където Таня ще продължи усилено подготовката си за първото ни участие за годината Гран При Москва Русия от 5-8 февруари. Там нашата талантлива гимнастичка ще представя страната ни и за първи път ще покаже официално новите си композиции. В съпътстващия турнир ще участва Вая Драганова.

В Гран При Тарту отново ще участва Татяна Воложанина, в Гран При Букурещ Румъния ще участват Валерия Ватова и Лъчезара Пекова, а в Корбей Есон Франция Валерия Ватова и Катрин Цонева. 

Всички съпътстващи турнири, които не са по програмата на ФИГ са дадени за избор за участие на българските клубове, като с предимство са клубовете, които имат национални състезателки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?