Спортното рапортува: Тази година 690 медала, 250 златни

Осемдесет и пет възпитаници на Спортно училище "Васил Левски" завоюваха призови места на държавни, балкански и европейски първенства, похвалиха се от школото за шампиони в Пловдив.

Призьорите бяха включени в Олимпийското звено на училището и имаха възможността да бъдат изпратени на лагери по програма на Министерството на младежта и спорта в НСБ „Спортпалас“- гр.Варна и НСБ „Кану-каяк“- с.Енчец.

Тази година в Олимпийското звено бяха включени състезатели по волейбол на ВК „Марица“, по борба на СКБ „Локомотив“ и СКБ „Атлетик“, по вдигане на тежести на СКВТ „Марица“, по гребане на АГК „Тракия“ и СК „Хеброс“, по кану-каяк на СККК „Тракия“ и СККК „Чипилски“, по лека атлетика на АЛСК „Тракия“, по плуване на ЖПК „Младост- 91“ и ПК „Спринт“, по спортна стрелба на АСК „Тракия“ и по художествена гимнастика на СКХГ „Тракия“ . 

Тази подготовка в спортното училище осигури на учениците отново призови места на Републиканските първенства. 

До момента за 2019 година учениците на Спортно училище „Васил Левски“–Пловдив се представят блестящо на изминалите държавни първенства, като от спечелените 690 медала 250 са златни по спортовете волейбол, гребане, бокс, борба класически и свободен стил, вдигане на тежести, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, художествена гимнастика. 

В призовите тройки се представиха отлично състезателите по борба на Европейското първенство в Италия и на Балканското първенство в Панагюрище, а гребците завоюваха своите отличия на Балканското първенство в Белград. Възпитанички на училището и ВК „Марица“ имаха честа да участват на Световното първенство по волейбол в Египет, а плувецът Йосиф Миладинов на Европейското първенство в Баку и на Световното в Унгария достигна до челната тройка. Сга се очакват резултатите на щангистите от Европейското първенство по вдигане на тежести в Израел.

Ето какво споделят от управата на Спортното за инициативите извън спортния профил на учениците:

Въпреки огромната заетост възпитаниците ни намират сили и време да изявят творческия си талант и да го представят пред съучениците си в свободното време, което определят за литературно четене.  Посещават  театрални постановки, организирани от Методичното обединение на учителите по български език и литература.
Урок по география и икономика бе проведен по метода  „Обърната класна стая в „Музея на почвите" и изследователската лаборатория "Почвознание" със сътрудничество на доц. Рада Попова от АУ Пловдив. По време на урока учениците се запознаха с различните видове скали и почви в музея. 

Лекции по теми, засягащи наркотичните и психоактивните вещества бяха организирани от  наши ученици със съдействието на ДПС към  МВР-Пловдив. Общинският съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно информационният център /ПИЦ/-Пловдив изнесоха лекция пред учениците от VIII до X клас.

Презентацията бе свързана с наркотичните и психоактивните вещества и проблемите, произтичащи от тяхната употреба. Лекторите включиха интерактивни методи - беседи, обсъждане, ролеви и симулационни игри, дискусии и други психологически форми на обучение. Ежегодно в училището се провеждат обучения, свързани с Допинг и допинг контрола.

Методичното обединение на учителите по чужди езици проведе през месец октомври празник на езиците, в който учениците ни представиха своите познания по английски, руски и немски език. Всички се забавляваха много с игрите, закачките, песните и разказите, които представиха техните съученици. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?