Следвайте ни

Кметът награди поредните шампиони

Важно е да станете добри състезатели, но и добри хора, обърна се Тодор Попов към първенците

viber icon

Кметът на Пазарджик Тодор Попов председателят на МСК Пазарджик Спортува Ренета Камберова наградиха поредните млади спортисти, спечелили държавни първенства. По традиция те получават грамота и парична премия.

„Искам да Ви поздравя за усилията, които сте положили, за труда, който сте положили да станете шампиони на такава сравнително крехка възраст. Това е атестат за самите Вас като едни правилно ориентирани млади хора, атестат за вашите родители, за вашите треньори и за всички, които Ви подкрепят. Това е добър атестат и за нас като община, защото ние се стремим по всякакъв начин тук да създаваме шампиони, да ви помагаме, да помагаме на клубовете, в които тренирате, на вашите треньори, да подобряваме спортните бази, да създаваме самочувствие на вас и на града ни. По този начин създаваме и правилния манталитет. Аз искам ние да сме град от успяващи хора, хора с манталитет на победители, които имат самочувствието да заявят своите амбиции и което е по-важното – да ги постигнат“, заяви кметът Тодор Попов пред младите спортисти, пожънали успехи на състезания.

„Искам да продължавате все така, за да имаме още поводи за гордост. Спортът дава сили и способности, които ще ви помагат и в тежките моменти в живота. За да завоюваш победа, в каквото и да е било, се иска труд, усилия и качества. И вие сте ги показали, за което Ви поздравявам. Като се работи правилно, като имаме подкрепа от Спортното училище и от треньорите, като имаме добра школа, рано или късно излизат от нея добри състезатели. За мен е важно да станете добри състезатели, но още по-важно е да станете добри хора, а спортист лош няма, защото това е човек, който е възпитаван да има амбиция, да бъде борбен, да се стреми към победа – а това са важни качества и съм убеден, че през годините ще имаме поводи да се гордеем с вас“. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов пожела на спортистите и техните треньори да имат весели Коледни празници и да посрещнат с нови успехи идната 2021 година.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?