Йоанна Радулова отпадна в първи кръг в Чехия

Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) се класира за втория кръг на сингъл на турнира от втора категория на Тенис Европа в Миловице (Чехия). В състезанието участват националните отбори на България за юноши и девойки до 14 г. Родните таланти се подговят за участие в Европейските зимни отборни европейски купи.

При девойките Николова разгроми с 6:2, 6:1 представителката на домакините Натали Давидова. За съжаление другите две българки отпаднаха. Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) поведе със сет, но отстъпи на осмата поставена Натали Патерова от Чехия с 6:3, 4:6, 6:3. Мария Рогачева (ТК „Пловдив 1981") загуби с 3:6, 2:6 от Барбора Михалкова от Чехия.

В турнира на двойки при юношите Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) се класираха на четвъртфинал. Българчетата победиха с 6:4, 7:6(5) французите Карл Холдър и Дориан Ли.

За втория кръг на сингъл при юношите се класираха Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив).

Треньори на двата отбора са Крум Крумов и Иван Петров.

Юношите ще участват на Европейската отборна зимна купа от 1 до 3 февруари в Белгия, а девойките от 1 до 3 февруари в Пловдив.

Участието на родните тенисисти на турнира в Чехия е финансирано изцяло от БФТенис.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?