Следвайте ни

"Цар Симеон 1896" обра медалите в шампионата на писта

Изворна вода „Бачково“ подкрепя състезателите в пътя им към успеха

viber icon

В зала „Колодрум: Пловдив се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст и мъже елит. Събитието е част от официалния Календар на Българската федерация по колоездене. Освен ежегодните дисциплини, за първи път в надпреварата беше включена зрелищната дисциплина „Керин“. В отворения шампионат се включиха национални и клубни отбори от всички балкански страни, Чехия и Германия.

Националът ни Николай Генов и съотборниците му от ПКД "Цар Симеон 1896" категорично обраха отличията на това първенство. Николай Генов спечели 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Опитният ни състезател безапелационно финишира първи в дисциплините омниум, издържливост по точки, издържливост чрез елиминации и на 4 км. индивидуално, втори на 4 км. отборно и трети на темпови обиколки. Именно на 4 км. индивидуално мъже елит Генов даде трето време в историята на българското колоездене, само на 6 секунди от рекорда на България. Неговият съотборник Константин Маринков спечели златото на скрач, а като цяло ПКД "Цар Симеон 1896" завърши на първо място в отборното класиране.

Резултати при юношите младша възраст са: 2км : Йоан Станков (1-во място), Скрач: Радостин Златев 3-то място, Омниум: Йоан Станков 3-то място, Бързини: Йоан Станков 2-ро място, Бързини: Кристиян Вагашев 3-то място, Издръжливост по точки :Йоан Станков 3-то място, Италианско: 1-во и 3-то място, Отборно 3 км:1-во и 3-то място, Отборно Омниум:1-во място.

Пловдивското Колоездачно Дружество "Цар Симеон" е едно от най-старите колоездачни дружества в България. Дружеството е организация в обществен интерес и извършва обществено полезна дейност - организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност по спорта колоездене, подпомагане на социално слабите, инвалидите, нуждаещите се бивши спортисти по колоездене, подпомагане за тяхната социална интеграция и личностна реализация. То е едно от малкото в страната, в чийто състав влизат колоездачи от всички възрастови групи, член е на Български колоездачен съюз. „Нова Трейд“ е спонсор на колоездачите и оказва подкрепа при провеждане на спортните им инициативи. Компанията развива активно социално-ангажирана дейност, насочена към популяризиране и информиране на обществото за начините и ползите от здравословната хидратация. Приоритетна цел е да подпомага развитието на физическото възпитание и спорт като особено важни са децата. Компанията вярва в силата на ежедневната подкрепа, за развитието и успехите на нашите подрастващи таланти.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?