Следвайте ни

И Балъков хвърли оставка, Михаил Касабов е новият шеф на БФС

Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората, призна Борислав Михайлов след оставката

viber icon

Михаил Касабов е новият президент на БФС, а националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, стана ясно след проведеният днес Изпълком на БФС. Оставката на Балъков бе приета и тепърва ще се избира негов наследник.
Досегашният президент на централата Борислав Михайлов подаде оставката си и напусна. За временно изпълняващ длъжността бе определен Касабов.
"Днес е тъжен ден за мен", бяха първите думи на Мишо Касабов начело на БФС. "Задачата ми е да свикам нов конгрес и гарантирам, че на него аз няма да се кандидатирам", каза още Касабов.
Изпълкомът на БФС се събира днес на заседание от 14 часа, на което трябва да приеме оставките на президентът Борислав Михайлов и на вицето му Атанас Фурнаджиев. На събранието ще се реши и за кога ще бъде насрочен нов конгрес, а също така и кой ще ръководи централата до него.
Очаква се това да е вторият вицешеф Михаил Касабов. 

В новата сграда на БФС на базата в Бояна вече пристигна самият Борислав Михайлов, активистът на ДПС Камен Костадинов, бившият собственик на Левски Спас Русев, Валентин Михов, Йордан Лечков, Фурнаджиев и Венцислав Стефанов.  Преди заседанието и Михов хвърли оставка.

"Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Не че аз съм виновен, но предпочетох да оставя колегите да са спокойни", заяви Михайлов.

"Благодаря за последните 14 години и за съвместната работа", обяви той пред журналисти и започна ретроспекция за направеното, докато е бил начело на БФС.

Посочи, че бюджетът на футболния съюз се е увеличил около три пъти. "Всички може да смятате и да направите разликата. Във всичките години парите са вървели нагоре."

 

Очаквайте подробности

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?