Време за мъже в Коматево - Ботев срещу Левски

Тази вечер в 21:00 часа Ботев (Пловдив) приема Левски в сблъсък от 7-ия кръг на efbet Лига. Срещите между "канарчетата" и "сините" винаги са доста наженежи и оспорвани. Всеки от двата тима има нужда от трите точки, така че можем да очакваме поредния интересен сблъсък в Коматево.

Настроението преди мача при съперниците е на двата полюса. Домакините са разкъсвани от проблеми. Отборът няма победа вече 5 поредни мача и това доведе и до сътресения, а Лъчезар Балтанов и Антонио Вутов изненадващо си тръгнаха. Дали това ще има позитивен ефект в отбора, ще си проличи в днешния мач. Пореден провал обаче може да струва и главата на треньора Ферарио Спасов. 

В същото време в Левски вече се вижда светлина в края на тунела. Макар клубът да продължава да има финансови проблеми, поне от спортно-техническа гледна точка има доста положителни знаци. Отборът влезе в ритъм и записа три поредни победи. Надеждите са, че добрите игри ще продължат и тази вечер с нов успех и нови три точки в актива на "сините".

Това ще бъде юбилейният 140-и мач между тези два отбора в елита. Левски има сериозно предимство в досегашните сблъсъци от 77 победи, 22 равенства и 40 загуби.

Интересното е, че въпреки лошата си форма, Ботев няма загуба на свой терен от началото на сезона. В същото време обаче и Левски няма загуба далеч от дома.

В състава на "канарчетата" ще липсва контузеният Педроса. Очаква се стартовата единайсеторка да е съставена от Аргилашки на вратата и Перейра, Работов, Генев и Цикарски в защита. Шоколаров и Еспиноса ще са двамата дефанзивни халфове, а Неделев ще действа като плеймейкър. Добрев и Шопов ще оперират по крилата, а в атака ще започне Илиев. 

Левски продължава да не може да разчита на Симеон Славчев, който не е във форма, след като доскоро лекуваше контузия. Валери Божинов също няма да бъде в групата, тъй също не е в оптимална форма. Здравко Димитров е с травма и отпада от сметките на Георги Тодоров. Така наставникът вероятно ще заложи на Михайлов под рамката и карето Найденов, Петков, Атанасов и Стаматов в отбрана. Боби Цонев, Ради Цонев и Спиерингс ще са тримата в средата на терена, а Паулиньо и Мохамед ще бъдат на крилата. В атака ще започне Робърта.

efbet Лига, 7 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛЕВСКИ

БОТЕВ: Аргилашки, Перейра, Работов, Генев, Цикарски, Шоколаров, Еспиноза, Неделев, Шопов, Добрев, Илиев

ЛЕВСКИ: Михайлов, Найденов, Петков, Атанасов, Стаматов, Б. Цонев, Р. Цонев, Спиерингс, Мохамед, Паулиньо, Робърта

Стадион: База Коматево
Съдия: Георги Димитров
Начало: 21:00 часа

Снимка: LAP.bg

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?