Време е за дерби! PCR тестовете са наред, да видим IQ как са

Когато говорим за дерби, знаем, че думата е за един мач, който е много повече от футбол. Той е идеология. Тази неделя, 9 август, е точната за този сблъсък. 

Отдавна нещата не са били толкова диференцирани - Локо е на крилете на успехите и победите, а Ботев е в "Матрицата".

Който разбира от футбол е наясно, че Локомотив на книга е фаворит - изигра силен мач за Суперкупата снещу Лудогорец в Разград. Капитанът Димитър Илиев редовно показва защо първи треньор му е бил легендата Гочо Василев. Но май Лудогорец не са мерило, ако се вземе предвид разгрома им във Враца вчера.

В Ботев ситуацията е "комси-комса", но почти вече никой не пита играчите "коман сава". Причината? Прозаична - уж всичко им е платено, пък играта им до преди три седмици беше отчайваща. Въпрос на мотивация, или възможности.

Това ще бъде 111-ото дерби на Пловдив. Досега показателите между двата тима са напълно изравнени - 39 победи за всеки от двата тима и 32 равенства. Дори и головата разлика е напълно равна - 130:130.

Апропо, Ботев и Локо са абсолютно еднакви и в една реакция, която шокира непредубедения запалянко преди два дни. Двете ръководства от свое име и от името на играчите и феновете се обявиха против палатковия лагер на Орта Мезар (за шефовете на двата клуба, които не са от Пловдив ще кажа, това е кръстовището до Семинарията).

Само да напомня - феновете на Локо и Ботев не са от една партия, не са от една етническа група, не обичат едни и същи филми. Затова и не всички имат еднакво отношение към протестите. Още повече, че феновете на двата клуба наскоро затваряха кръстовища в гонене на клубния им интерес.

И така днес е време за дерби, за ПЛОВДИВСКОТО ДЕРБИ. В Локо и Ботев PCR тестовете им са отрицателни. Довечера в Коматево ще видим дали и IQ тестовете им са наред.

Лично аз очаквам изненади и не вярвам на този гаден хикс, за който се бърбори (не на палатковите лагери, разбира се). Ако е така, дано поне е 2:2.

Иначе, Ферарио Спасов не може да използва единствено наказания Джонатан в днешната среща. Очаква се той да заложи на Георгиев на вратата и Бандаловски, Генев, Работов и Цикарски в защита. Шоколаров ще е опорен полузащитник, а пред него в центъра на терена ще се вихрят Балтанов и Еспиноса. Неделев и Маркиньос ще действат по крилата, а атаката ще води Вутов.

От пейката своя шанс ще чака новият централен нападател Атанас Илиев. 

Бруно Акрапович (който е наказан и няма да води отбора) от своя страна ще може да разполага с всичко най-добро в своя състав. Очакванията са, че ще заложи на познатата единадесеторка, който му спечели финалите за Купата и Суперкупата на България. 

Отговорността на дербито отново ще падне върху плещите на "черно-белия" капитан Димитър Илиев.

Битката на Пловдив традиционно ще премина и със сериозно полицейско присъствие. Футболният сблъсък ще причини и временно затваряне на улици около спортното съоръжение на Ботев.

Главен съдия на срещата, която започва в 18.45, е Драгомир Драганов, с помощници Димо Вълчев и Александър Атанасов. Делегат на БФС е Христо Ботев, а работата на реферите зорко ще следи Георги Виделов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
КАНАРА

КАНАРА

09.08.2020 | 16:10

Айййй канариии

Отговори
1 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?