Следвайте ни

Вижте "грозната" страна на Ливърпул

viber icon

Когато Висшата лига се завърне, мъжкият отбор на Ливърпул ще продължи похода си към първата си титла от 30 години насам. Междувременно, женският тим на "червените" изпадна от женската Суперлига, след като от ФА прекратиха преждевременно сезона заради пандемията от коронавирус.

Изпадането обаче не е най-големият проблем за женския футбол в клуба.

Изненадващо или не, въпреки че Ливърпул регистрира рекордна печалба от 42 милиона паунда през 2018/19, се оказва, че през сезон 2019/20 в женското подразделение на клуба има едва 10 служители на пълен работен ден.

Тези десет служители включват "играчи, мениджър и треньори", пише английският "The Guardian", като добавя, че има още петима човека, които работят "в администрацията, в рекламния отдел или друго".

Материалът на журналистката Сузи Рак разкрива, че Ливърпул плаща на футболистките си почасово, тъй като "работниците на пълен работен ден трябва да работят повече от 20 часа на седмица".

19-те футболистки от състава са полупрофесионалистки, заради което попадат в графата "работници на непълен работен ден".

Затова и не е учудващо, че редица футболистки започнаха да напускат клуба.

"След две години в Ливърпул, няма да бъда част от отбора през следващия сезон. Нямам търпение отново да се наслаждавам на играта, която обичам, и да бъда наистина щастлива - написа в Twitter вратарката Фран Кичинг.

Развълнувана съм да отворя нова страница в кариерата си и да се радвам на среда, която ни предлага предизвикателства както като хора, така и като играчи и която ни позволява да се развиваме."/спорткафе

Снимка: Getty Images

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?