Следвайте ни

Вицешефът на БФС Фурнаджиев с мрачна прогноза за футбола

viber icon

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев съобщи, че няма как да бъде подновено футболното ни първенство, докато има извънредно положение в страната, заради овладяването на разпространението на COVID-19.

Фурнаджиев акцентира, че не се планират никакви срещи в съюза, след като ситуацията в този момент не позволява за такива мероприятия.

"Няма как да се поднови първенството според мен след новото предложение на Министерски съвет. То е до 13-и май и не може да правим планове. Даже по-рано го заявих – каквито и планове да правим, преди да е ясна обстановката с коронавируса, са неуместни. Не виждам смисъл сега от никакви срещи, тъй като не знаем докога ще продължи. Когато имаме яснота за край на карантина, извънредно положение, тогава можем да правим планове. Сега няма смисъл от срещи", заяви Фурнаджиев пред Гонг.

На въпрос дали е вариант да се говори с щаба и да се играе футбол по време на извънредно положение, той отговори:

"Няма как да стане това. Вижда се, че не се знае кой е заразен. Дори да носи заразата, тестовете са му отрицателни, но той пренася вируса. Представете си, че има един такъв футболист, играе се мачът и се заразят всички. Няма как да стане да се играе футбол по време на извънредно положение."

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?