Следвайте ни

Валери Божинов с покъртителен разказ за положението в Италия

viber icon

Нападателят на Пескара Валери Божинов е в Италия по време на най-тежкия период от новата истолия на страната. Въпреки сложната ситуация на Апенините Божинов не спира да тренира, като се съобразява с разпоредбите на местните власти. Той отправи послание до всички българи.

Ето разказа на Божинов пред Gong.bg:

"Не мога да си представя живота без футбол. Не мога да си представя живота без тренировки. Ще ми бъде много трудно дори като сложа край на състезателната си кариера. В момента много ми липсва стадионът, тренировъчната база, съотборниците ми и дори миризмата на тревата. 

Естествено, че се съобразявам с разпоредбите на компетентните власти, но това не ми пречи да тренирам. Провеждам двуразови занимания. Всеки ден в 10:50 часа съм на линия в WhatsApp, където кондиционният треньор ни задава упражнения, които изпълняваме от вкъщи. В този час тренираме по 3-4 човека, повече не може. Останалите от отбора се готвят в други часове. Постоянно си мерим температурата. Освен с кондиционния треньор, държим връзка с доктора, треньорите и хората от ръководството. Те непрекъснато се интересуват от състоянието ни. 

Следобяд тренирам на плажа. Всеки ден правя различни физически упражнения - совалки, спринтове, ластици...

Разбира се, гледам да съм далеч от хората. Самостоятелните тренировки на открито не са забранени. Просто се старая да бъде далеч от хората. Пескара е град на морето и хората се разхождат по брега. Това е много красив град и ми е мъчно, че улиците са доста празни. Но ние сме длъжни да спазваме указанията на здравните власти. 

Футболистите трябва да служим за пример. Затова като изключим тренировката на плажа, рядко се появяваме по улиците. Много е важно да бъдем стриктни и дисциплинирани. Само по този начин по-бързо ще се преборим с този вирус. Това е един коварен и невидим враг, с който трябва да се преборим. Коронавирусът е изпитание за психиката, защото непрекъснато слушаме колко хора се разболяват. 

Не е лесно да си стоиш вкъщи, но трябва да издържим. Тук се вижда колко силен е един човек психически. Лично аз съм спокоен и по всякакъв начин се опитвам да спазвам правилата. Излизам от вкъщи рядко. Общо взето само за пазар и да тренирам. Хората в Пескара ми дадоха шанс, довериха ми се. Затова искам като всичко приключи да бъда готов и да покажа най-доброто от себе си. 

Искам да пожелая на всички българи да бъдат здрави и силни психически. Сигурен съм, че този невидим враг ще отмине и скоро ще се върнем към нормалното си ежедневие. Трябва да бъдем обединени и да си помагаме. Заедно ще се справим. Неслучайно на Народното събрание е написано: "Съединението прави силата". 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?