В София нищят под лупа поръчката за стадиона на „Ботев“

Обществената поръчка за строителството на Колежа ще се забави с поне още две седмици, защото цялата документация е изпратена при експертите в София. По закон от Агенцията за обществени поръчки извършват предварителен контрол за важни обекти.  

„Няма нищо притеснително. Просто поръчката за строителството на стадиона е изтеглена на случаен принцип за проверка. Това е рутинна процедура, която отнема около 2 седмици“, коментира пред „Марица“ Пламен Райчев, зам.-кмет на Пловдив с ресор строителство.

Преди да обяви поръчката, общината организира пазарно проучване за цената на обекта. Припомняме, че най-ниска индикативна оферта даде строителната компания на ПИМК, която обещава да построи Колежа за 18 месеца на цена под 40 млн. лева. Засега обаче общината е осигурила 25 млн. и стадионът ще се строи на два етапа. След първия съоръжението ще трябва да отговаря на изискванията за провеждане на мачове от Висшата лига.

В същото време вече са готови количествено-стойностните сметки за реконструкцията на стадион „Локомотив“. Тя ще се извършва на инженеринг, като бъдещият изпълнител и неговият екип ще трябва да се съобразят с инвестиционния план, изготвен в Общината. Сметките са показали, че с около 13 млн. лева ще могат да бъдат изградени изцяло южната трибуна, "Бесика" и "Спортклуб", а ремонтът на централната ще остане за следващ етап. Очаква се документацията да е напълно готова до 10 дни и след това да стартира процедурата за избор на изпълнител.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пенчев

Пенчев

01.07.2020 | 21:31

Ще нищят, я. Общината излъга Бойко, че стадионът ще струва 25 милиона, той ги даде, а общината привика приятелската фирма пимк да вдигне цената на 40 милиона. Най-вероятно Бойко ще им тегли майните и ще си вземе парите обратно, а стадион ще има на зиково лято.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?