Уникално: ЦСКА и Лудогорец в групите на Лига Европа ВИДЕО

Червените обърнаха Базел о 0:1 до 3:1

ЦСКА и Лудогорец се класираха за груповата фаза на Лига Европа. Червените сътвориха истински подвиг като удариха с 3:1 миналогодишния четвъртфиналист в надпреварата Базел. Армейците тотално надиграха именития си домакин на неговия стадион Санкт Якуб. Те успяха да се изправят, след като губеха с 0:1 и направиха пълен обрат с три безответни попадения.

Швейцарците откриха резултата чрез Кабрал, който вкара от дузпа в 54-ата минута. С два гола на резервата Тиаго (72, 88) българският тим осъществи пълен обрат. Точка на спора сложи друга резерва - Ахмед Ахмедов, който довърши Базел в 96-ата минута за крайното 3:1.

Разградчани направиха това след победа с 2:0 като гост над Динамо Брест. Головете за делиорманци вкараха Елвис Ману и Ехиниу Марин през второто полувреме. Така шампионите попадат за пети път в тази фаза на втория по значимост турнир на Стария континент.

Тимът от Разград изигра разумно двубоя в Минск, като контролираше срещата, но подходи предпазливо, без да поема рискове. Двата гола паднаха в последните 20 минути и бяха отбелязани от резерви.

Елвис Ману откри в 73-ата минута, а шест по-късно се разписа и Ихинио Марин.
На жребия за груповата фаза в петък българският шампион ще бъде поставен във втора урна.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?