Умопомрачителна сума за всеки един тим в Суперлигата

Колосална сума ще получи всеки един от отборите в Европейската Суперлига. От официалното съобщение на отборите става ясно, че всеки от основатели на турнира ще получи еднократен бонус от 3,5 милиарда евро.

Засега участие анонсираха 12 от най-добрите европейски клубове - Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. Надпреварата ще се състои от общо 20 отбора, като към изброените се очаква да се присъединят Байерн Мюнхен и ПСЖ.

"Новият турнир ще донесе значителен ръст на приходите и това ще подкрепи европейския футбол в дългосрочен план. Плащанията ще бъдат много по-високи отколкото настоящите и се очаква да надхвърлят 10 милиарда евро по време на първоначалния период на ангажираност на клубовете", се казва още в прессъобщението. 

"Ще помогнем на футбола да заеме мястото, което му се полага. Футболът е единственият толкова мащабен спорт, с над 4 млрд фенове, и е наша отговорност да отговорим на желанията им", заяви президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, който е и председател на Суперлигата. 

Вицепредседатели на турнира са ръководната фигура в Ювентус - Андреа Аниели, както и Джоел Глейзър - съпредседател в Манчестър Юнайтед. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?