Ужасна вест! Отиде си голям откривател на футболни таланти

Варненският футбол загуби един от най-именитите си треньори. Уважаваният от всички Георги Капанов почина днес на 80-годишна възраст, съобщиха от Спартак (Варна) на страницата си във "Фейсбук".

Той е бивш футболист и треньор на Спартак. Играе като халф в периода 1960-1962 г. Със Спартак е финалист за националната купа през 1961 г. По-късно играе и в Локомотив (Варна). 

След приключване на кариерата си през 1969 г. е треньор в Спартак близо 43 г. Бил е помощник-треньор на представителния отбор, а след това е един от най-успешните треньори в детско-юношеската школа на Спартак. 

Вицешампион е с детския отбор през 1995 г., а с юношите младша възраст е финалист за Купата на БФС през 1996 г. От този отбор до мъжкия футбол стигнаха Радомир Тодоров, Генко Славов, Михаил Лазаров, Калоян Генчев, Иван Мартинов.

Капанов е първият треньор и на настоящия треньор на Черноморец (Балчик) Георги Иванов - Геша. "Страхотен специалист. Бил е учител на почти всички варненски футболисти от Спартак. Поемаше най-малките набори и ги изкарваше до старта възраст. Другарят Капанов ми даде много полезни съвети, научи ме на много неща", казва Геша преди време в интервю за БЛИЦ.

Погребението ще бъде в събота от 11 часа на старите варненски гробища.

Георги Капанов ще бъде запомнен от всички спартаклии като много добър и позитивен човек, всеотдаен в работата си и професионалист.

Поклон! Мир на душата му! 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?