Строителите на стадион "Христо Ботев" започват работа по първи петли

Смениха графика заради жегите

Графикът на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“ е променен, съобщи заместник-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев. При него е получено уведомление от фирмата изпълнител, че заради високите температури работниците на стадиона ще работят от 4 сутринта до 12 часа, след което в най-горещите часове на денонощието ще преустановяват работа.

"Условието е в тъмната част на денонощието да не се извършват шумни строителни дейности, за да не се смущава покоят на живеещите в съседство на стадиона пловдивчани", заяви Райчев. „Разбирам и одобрявам решението на изпълнителя, защото се прави за предотвратяване на риска за здравето на работниците. В същото време работата по изграждането на стадиона не спира. В момента проектантът арх. Георги Савов прави допълнителни проектни разработки, вследствие разделянето на строежа на етапи за максимално оползотворяване на наличния финансов ресурс при достигане на желания капацитет на стадиона. Изпълнителят работи по частите, които не подлежат на допълнително проектиране и няма изоставане със сроковете“, увери Пламен Райчев.

Той проведе днес ежеседмичната си оперативка с проектанта на стадиона, строителния надзор и фирмата изпълнител на СМР по Колежа. Архитект Савов декларира, че е на финала на допълнителните проектни разработки, които предстои да бъдат съгласувани със задължителните институции и да бъдат предоставени на изпълнителя, за да се съсредоточи работата върху тях.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Аман от разбирачи

Аман от разбирачи

30.06.2021 | 15:57

Толкова глупости сътворени в коментарите по-долу рядко могат да се напишат.

Отговори
1 0
Пешо

Пешо

29.06.2021 | 20:52

От руснак какво да чакаш?

Отговори
0 0
Нали

Нали

29.06.2021 | 17:28

От няколко месеца наблюдавам на камерата на живо как върви строежа! Е, ами не върви! Работата май стана така, руснакът милиардер взя парите и каза "ще видим"! Дано само не ви и осъди да му плащате и неустойки, бедни ми бедни ритнитопковци!

Отговори
6 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?