Стоичков съсече Марадона: Не може да се сравнява с Меси

Легендата на българския футбол Христо Стоичков за пореден път изрази възхищението си от качествата на актуалната звезда на Барселона Лионел Меси. Той взе отношение по вечния дебат в Аржентина - "Меси или Марадона". Бившият играч на Барселона отдаде предпочитанията си на Меси и посъветва сънародниците му да сторят същото и да спрат със споровете.

"Меси е гений. Той вече е легенда и не трябва да бъде сравняван с други. Никой не е печелил това, което Лео е спечелил. Шест "Златни топки", пет "Златни обувки", най-добър играч на световното през 2014 година.

Аржентина има малко играчи, ставали най-добри на световни първенства. Кемпес през 1978-а, Марадона през 1986-а и Меси през 2014-а. Никой няма да повтори постиженията му. В Аржентина постоянно го сравняват с някого, но според мен не бива да се смесват различните епохи", казва Стоичков, цитиран от Sport.es.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
диригентът на Италия 1982 ,гениалният треньор Енцо Беардзот

диригентът на Италия 1982 ,гениалният треньор Енцо Беардзот

11.06.2020 | 06:49

Ицо, това , че тичаше като кон и никой не можеше да те стигне , не ти подхожда да говориш нелепи неща.Марадона носеше на гърба си цялата Аржентина.Подобно нещо беше и в Наполи, като изключим донякъде Карека , който беше на световно ниво , но гений не.Тогава най-големите футболисти в света бяха във Милан и Ювентус.Ивъпреки това Марадона направи Наполи два пъти шампиони.А тогава калчото бе най-доброто първенство в света.

Отговори
5 1
Алтобели ,Коловати , Антониони ,  Тардели, Ориали , Бергоми

Алтобели ,Коловати , Антониони , Тардели, Ориали , Бергоми

11.06.2020 | 06:31

Ице не сравнявай несравнимото. Дон Диего е световен шампион и носител на три КопИ АМЕРИКИ, еквивалента на европейски шампион за Латинска АМЕРИКА . Какво е постигнал Меси с националния отбор на Аржентина? Дори една Копа Америка не е взел. Да си наистина голям трябва да постигнеш нещо с националния отбор. КАКВОТО НАПРАВИ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ 1994.Ипонеже виждам , че колегите се подписват с имена на футболисти на Италия , които станаха световни шампиони 1982 в любимата ти Испания и аз ще го направя

Отговори
2 1
ГАЕТАНО ШИРЕЯ ,КАБРИНИ  И  ДИНО  ДЗОФ

ГАЕТАНО ШИРЕЯ ,КАБРИНИ И ДИНО ДЗОФ

10.06.2020 | 23:46

АЛО КОНТИ И РОСИ. ВИЖДА СЕ ЧЕ Я РАЗБИРАТЕ ТАЯ ПУЩИНА , НО КЪДЕ ЗАБРАВЯТЕ И ДРУГИ ГЕНИИ С КОИТО ИГРА ПЕЛЕ. НЕДОПУСТИМО Е ДА ПРОПУСНЕТЕ РИВЕЛИНЬО И ТОСТАО.ИЗОБЩО ТОГАВА ОТБОРА НА БРАЗИЛИЯ НЯМАШЕ СЛАБ ПОСТ. ИНАЧЕ ЗА МАРАДОНА СТЕ ПРАВИ. ОЩЕ НЕ СЕ Е РАЖДАЛ ВТОРИ ТАКЪВ. ИНАЧЕ ИЦЕТО НАИСТИНА БЕШЕ ВЕЛИК ФУТБОЛИСТ , НО МУ ЛИПСВА ИНТЕЛЕКТА ДА РАЗБИРА ТАЗИ ИГРА. СЪЩИЯТ Е И МАРАДОНА. ЗАТОВА И НЕ СТАНАХА ГОЛЕМИ ТРЕНЬОРИ , КАТО НАПРИМЕР БЕКЕНБАУЕР И ЛЕКА МУ ПРЪСТ ВЕЛИКИЯТ ЙОХАН КРОИФ

Отговори
2 0
ПАОЛО РОСИ И БРУНО КОНТИ

ПАОЛО РОСИ И БРУНО КОНТИ

10.06.2020 | 23:18

Ицо не говори глупости.Марадона сам самичък направи Аржентина световен шампион.Този подвиг досега не го е правил никой.Марадона може да бъде сравняван единствено с Пеле , но той играеше с гении ,като него ---ДИДИ , ВАВА , ГАРИНЧА ,ДЖАЛМА И НИЛТОН САНТОС , ВРАТАРЯ ЖИЛМАР. Това е най - великият национален отбор раждан някога. ЗАТОВА И СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕНО СТАВА ТРИ ПЪТИ!!!!!!! световен шампион 1958 , 1962 и 1970. 1958 ПЕЛЕ Е САМО НА 16 ГОДИНИ , АМА НЕ МУ ПРЕЧИ НА ФИНАЛА ДА ВКАРА ДВА ГОЛА.НО ПОДВИГА НА МАРАДОНА В МЕКСИКО 1986 ДОСЕГА НЕ ГО Е ПРАВИЛ НИКОЙ.

Отговори
3 0
ДЖЕНТИЛЕ , С ПРЯКОР МЕЧА

ДЖЕНТИЛЕ , С ПРЯКОР МЕЧА

10.06.2020 | 23:04

ГЛЕДАЛ ЛИ СИ ИЗОБЩО МАРАДОНА? БЕШЕ ВЕЛИК ФУТБОЛИСТ , НО СИ ДОКАЗАЛ , ЧЕ ОТ ФУТБОЛ НЕ РАЗБИРАШ. В ЕРАТА НА МАРАДОНА СЕ ИГРАЕШЕ МНОГО ПО-ГРУБ ФУТБОЛ.СЕГА ЗА НЕПРАВИЛНО ДИШАНЕ ТИ ДАВАТ КАРТОН, А ЗА МАЛКО ПО-ГРУБИЧЪК ФАЛ , НАПРАВО ТЕ ГОНЯТ. СЪВРЕМЕНИЯТ ФУТБОЛ Е БАЛЕТ. ПРИ ОНЗИ ФУТБОЛ ,МЕСИ ИЗОБЩО НЯМАШЕ ДА ОЦЕЛЕЕ И ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ИНВАЛИД.

Отговори
4 0
palia4o

palia4o

10.06.2020 | 15:13

palia4o..........

Отговори
5 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?