След 20 г.: Хебър отново има национал

След близо 20 г. „суша” футболният тим на Хебър отново може да се похвали с национален състезател при младежите до 19 години.

Днес повиквателна за репрезентацията на „деветнайските” получи 18-сет годишният централен защитник Томислав Папазов.  

Той е призован под знамената на националният ни тим за контролите срещу Сърбия в Стара Пазова между 10-ти и 12-ти март.

Заради предхождащия лагер и двете проверки на сръбска земя Томислав ще отпадне от сметките на Николай Митов за гостуването на хебърци в Горна Оряховица на 9-ти март.

„Повиквателната на Томи е признание за нашия клуб. Всеки труд по-рано или по-късно се възнаграждава. В такъв момент се усеща и удовлетворението от треньорската работа. Папазов върви последователно в националните гарнитури и ето, че след юношите вече е част и от най-добрите ни млади футболисти и при младежите”, коментира клубният му наставник Николай Митов, чиято вече доказана във времето черта е да дава път и да налага млади български футболисти.

Справка в архивите на Хебър показва, че на това ниво – младежки национален тим до 19 години този клуб е имал представител преди цели 20 години, когато пазарджиклии бяха част от Висшата футболна лига на България.

Тогава за младежите до 21 години игра крилото Мартин Деянов. В същия сезон – 2000-2001 г. пък част от младежката репрезентация до 18 години бе централният нападател Венцислав Иванов, който в момента е в треньорския щаб на Монтана.   

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?