Шеф на БФС: Ясен трябва да подмлади отбора

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев говори за новия старши треньор на националния отбор Ясен Петров. Бизнесменът заяви, че пловдивския Джанини трябва да подмлади представителния тим.

"Всички застанаха зад кандидатурата на Ясен Петров. Трима от шест-седем се съгласиха на разговори - Петров, Георги Дерменджиев и Георги Донков. След дискусия се обединихме около Ясен Петров. Търсим треньор, който да подмлади състава, да даде път на младите, да даде искрица в националния отбор. Александър Димитров прецени, че за момента е по-добре да води младежкия национален отбор, знаете, че имахме добри резултати. Да спрем със спекулациите, че някой се бърка на националния треньор. Това наистина са спекулации. Никой не се бърка в определянето на състава - няма такова нещо и не е имало!

Ясен Петров трябва да изгради нов гръбнак на националния отбор от млади футболисти. Договорът е такъв, за да може новото ръководство да направи промени, ако прецени. Нямаме футболисти в Англия, Испания, Франция. Новият треньор ще прецени кои да покани в отбора, той ще проследи подготовката на клубните отбори и формата на съответните футболисти. Ивелин Попов има какво да даде още на националния отбор", каза Фурнаджиев пред БНТ.

"Моето лично мнение е, че няма смисъл да се избира временно ръководство на БФС за пет месеца. Не е сериозно да се избере ръководство за такъв кратък период. Това е мое лично мнение, не казвам, че ще го отлагаме. На следващия Изпълком една от точките ще бъде новият конгрес. Как трябва да изглежда новият Изпълком? Това зависи от президента, няма как да отговоря на този въпрос. Предполагам, че ще има четири-пет кандидатури за президентския пост, всеки от тях ще дойде със своите екипи", заяви още Фурнаджиев.

"Гергинов е принципен човек, на него не може да му се влияе, авторитет е в съдийството. Убеден съм, че той ще внесе нужното спокойствие в българския футбол. Обучението за въвеждането на ВАР върви по график, договорите и финансирането са осигурени. Нека не бъдем черногледи за нашия футбол - видяхме успешно представяне на нашите отбори в Лига Европа. Проблемът е в детско-юношеските школи. Там е заровено кучето, както се казва по нашенски. Футболистите от 1994 година бяха продукт на спортните школи, които бяха държавна политика преди това", добави футболният шеф.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?