Следвайте ни

Решено: Колежа с четири трибуни

viber icon

С четири трибуни ще бъде стадион „Христо Ботев", стана ясно на среща между заместник кмета по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев и Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“. Двете страни са се разбрали първият етап от реконструкцията на Колежа да включва изграждането на всички трибуни, а не както се появи по-рано информация, че съоръжението ще бъде изградено само с два сектора. Стадионът ще получи лиценз, за да бъде домакин на мачовете от българските надпревари.

В този етап изграждането на козирката няма да бъде изпълнено, както е по проект. Такава ще има само на централната трибуна. Тя няма да покрива целия сектор, а само 1200 от местата.

Отпада вариантът осветлението да е на временни пилони. За целта частично някои от елементите на козирката ще бъдат изпълнени и на другите сектори, за да може да бъдат монтирани рефлекторите.

Съблекалните и съдийската стая ще бъдат преместени в сектор „В“ - трибуна „Изток“. Капацитетът на стадиона ще бъде 18777.

Светлинното табло, което беше закупено от община Пловдив преди години също ще бъде монтирано на стадиона. Ще бъде възложено на Общинско предприятие „Градини и паркове“ да издаде становище за състоянието на тревното покритие и дали е необходимо неговата смяна.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (2)

...

...

19.05.2021 | 16:38

Как чак сега се разбират какво да бъде построено? Има нещо нередно

Отговори
3 3
bam

bam

19.05.2021 | 16:13

18000... преди 30 години се събирахме по над 25 хиляди..

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?