Реал триумфира в Ел Класико с 2:0, Меси и Барса безлични ВИДЕО

Реал спечели мега дербито на Испания като победи с 2:0 Барселона. Винисиус и Мариано Диас вкараха за Белия балет и докараха до лудост трибуните на Сантяго Бернабеу. С успеха си домакините изместиха каталунците на върха във временното класиране на Примера дивисион. Лос бланкос водят с 56 точки, а блаугранас са с пункт по-малко.

Винисиус, който на 19 години и 233 дни стана най-младият реализатор в Ел Класико през новия век. В добавеното време Мариано Диас се разписа след индивидуален пробив. Това е първа победа на Реал срещу Барса за първенство от април 2016 г. 

Каталунците стояха по-добре на терена през първата част, но през второто полувреме отстъпиха инициативата и домакините се възползваха.

Реал беше по-активният отбор в началото. Атаките на белите се развиваха предимно по лявото крило, но тимът на Зидан не стигаше до опасни положения за гол.

Първата добра възможност се откри за "Барселона" в средата на първата част. Антоан Гризман се озова на отлична стрелкова позиция след подаване на Жорди Алба, но французинът стрелят над вратата.

Впоследствие каталунците поеха контрола. В 30-ата минута бърза атака на "Барселона" завърши с комбинация между Артуро Видал, Гризман и Меси, като шутът на аржентинската звезда с десния крак беше спасен лесно от Тибо Куртоа.

Малко по-късно Артур проби отляво, но вратарят на "Реал" бързо скъси разстоянието и блокира последвалия удар. Куртоа отново трябваше да се намесва при добра възможност, открила се пред Меси.

В началото на второто полувреме предимството се обърна и "Реал" наложи натиск. Иско беше в центъра на всичко по-интересно, като Марк-Андре тер Щеген трябваше да спасява фалцов удар на халфа. Той имаше още една възможност, при която Жерар Пике изби топката от голлинията.

Двата отбора заиграха по-открито. Новото попълнение на "Барселона" Мартин Браутуайт се появи в игра и веднага създаде напрежение пред вратата на Куртоа. Нападателят се озова сам срещу вратаря и и го прехвърли, но топката беше изчистена.

Реал изчака своя момент в 71-ата минута. Тони Кроос изведе Винисиус отляво и бразилецът влезе навътре. Той шутира, като рикошет от крака на Пике промени траекторията на топката и тя влезе във вратата.

Барса се хвърли в атаки да изравнява, което позволи на Реал да направи няколко много опасни контри. При една от тях в добавеното време Мариано Диас изскочи сам срещу Тер Стеген и мушна топката в близкия му ъгъл като фиксира крайния резултат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?